Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Intel susține că cipul „Maring” are potențialul de a controla 128 de bit-uri în același timp

Corporația Intel americană a spus pe data de 18 că cipul de control cuantic de temperatură joasă „Horse Ridge” dezvoltat în comun de companie și Centrul olandez de cercetare pentru tehnologia cuantică are potențialul de a controla până la 128 de cb în același timp, ceea ce reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea computerelor cuantice comerciale.

Intel a declarat într-o declarație în aceeași zi că a publicat o lucrare despre detaliile tehnice ale cipului „Maring” la Conferința Internațională a Circuitelor Solid-State 2020 din San Francisco, care a demonstrat scalabilitatea, fidelitatea și există progrese importante. în toate cele trei domenii de flexibilitate.

În ceea ce privește scalabilitatea, cipul „Maring” folosește tehnologia Intel tranzistor cu efect de câmp de 22 nanometri Intel, care integrează 4 canale de frecvență radio pe un cip, fiecare putând controla 32 de cb, astfel încât cipul are potențialele controluri 128 qubits simultan.

În ceea ce privește fidelitatea, pentru erorile care pot apărea pe măsură ce numărul de cabluri crește, sistemul de cipuri „Maring” poate controla mai bine qubit-urile la diferite frecvențe, poate corecta automat unele erori și poate îmbunătăți fidelitatea.

În ceea ce privește flexibilitatea, cipul „Maring” poate controla două tipuri de chebits, qubit-uri superconductoare și rotații de centrifugare, primele funcționând de obicei în intervalul de frecvență de la 6 până la 7 gigahertz (GHz), iar cel de-al doilea rulând de la 13 la 20 GHz.

Pe 9 decembrie anul trecut, Intel a lansat ceea ce este cunoscut drept primul cip cu control cuantic de temperatură scăzută din lume "Maling", despre care compania crede că va ajuta la construirea unui computer cuantic disponibil comercial în viitor.

În dezvoltarea computerelor cuantice, în general, se crede că cu cât este mai mare numărul de cheburi care pot fi controlate eficient, cu atât este mai puternică capacitatea de calcul cuantic. Când echipa Google a anunțat realizarea „hegemoniei cuantice” în octombrie anul trecut, a folosit un procesor „Xikemo” format din 54 de cbiti. Cu toate acestea, deoarece un qubit nu a putut funcționa eficient, procesorul a folosit de fapt doar 53 Qubits.