Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Toshiba a anunțat că se va retrage complet de pe piața de cipuri de memorie flash, va vinde acțiuni de cip în schimbul acționarilor

Chipurile de memorie flash sunt foarte frecvente în smartphone-urile și laptopurile actuale, iar acest cip a fost inventat de Toshiba Corporation din Japonia în secolul trecut. Toshiba este, de asemenea, primul producător de cipuri de memorie flash din lume. Conform ultimelor știri din mass-media străine, Toshiba a făcut un anunț important că compania se va retrage complet de pe piața de cipuri de memorie flash, va vinde toate acțiunile deținute de fosta companie de cipuri de memorie flash Toshiba și va da jumătate din rentabilitatea capitalului Acționarilor.

Conform rapoartelor mass-media străine, Toshiba a fost un producător mondial de cipuri de memorie flash în ultimele decenii, dar din cauza dificultăților de operare și a unui lanț de capital spart, în iunie 2018, Toshiba și-a schimbat activitatea de memorie flash „Toshiba Memory Chip Company” la Prețul de 18 miliarde de dolari a fost transferat către un consorțiu comun condus de Bain Capital, o firmă americană de capital privat. Dar până în prezent, Toshiba mai deține 40% din capitalurile proprii în această companie.

Se raportează că, după transferul extern, compania de cipuri de memorie Toshiba și-a schimbat numele în „Kioxia Holding Company”. Toshiba a declarat luni că este de așteptat ca Kioxia să fie listată până la sfârșitul acestui an, când Toshiba va transfera 40% din acțiunile sale. Jumătate din fondurile de capital transferate vor fi returnate acționarilor.

"Toshiba nu are nicio intenție strategică de a rămâne pe piața cipurilor de memorie", a declarat CEO-ul Toshiba, Nobuaki Kurumatani, în cadrul unei conferințe de presă online, luni. "Căutăm modalități de a ne încasa acțiunile în Kioxia și, odată finalizat acest proces de încasare, intenționăm să returnăm cea mai mare parte a veniturilor nete acționarilor care ne susțin."

"Toshiba va încerca să dezvolte în continuare servicii de infrastructură și companii de servicii de date", a spus el.

În timp ce plănuia să vândă acțiunile Kioxia, Toshiba a continuat să promoveze cu intensitate măsuri de eficientizare a matricei sale de afaceri, să vândă activitatea companiei de GNL din Statele Unite și să lichideze proiectele sale de construcție a centralelor nucleare din Marea Britanie.

În ultimii ani, deoarece smartphone-urile continuă să sporească alocarea spațiului de memorie flash, iar computerele notebook folosesc mai multe unități de stare solidă (derivate din cipurile de memorie flash), piața globală a cipurilor de memorie flash a arătat o popularitate continuă, iar companiile cu semiconductor continuă să crească. linii de investiții și producție, cum ar fi Samsung Coreea de Sud. Compania de electronice a făcut investiții suplimentare în fabrica sa de cipuri de memorie flash din Xi'an, China, pentru a extinde capacitatea de memorie flash.

Conform rapoartelor, Samsung Electronics este în prezent liderul industriei pe piața globală a cipurilor de memorie flash, iar Kioxia ocupă locul doi. După ce a părăsit controlul Toshiba, compania plănuise inițial să devină publică în 2019, dar oamenii familiarizați cu această problemă au spus că datorită schimbărilor cererii globale a pieței de semiconductor și a rentabilității slabe a companiei, Kioxia și-a prelungit timpul de listare din 2019 până în 2020.

Luni, Toshiba a mai spus că Yoshimitsu Kobayashi, fostul președinte al Mitsubishi Chemical Holdings, va demisiona din funcția de președinte al lui Toshiba. Această persoană a ocupat funcția de președinte al Toshiba în septembrie 2015, când Toshiba a avut un scandal de fraudă contabilă. Toshiba speră că își poate folosi experiența pentru a îmbunătăți guvernanța corporativă internă a Toshiba.

După adunarea generală a acționarilor din 31 iulie, Osamu Nagayama, președintele de onoare al „Companiei farmaceutice Japonia Chugai”, va ocupa funcția de președinte al lui Toshiba.

Toshiba era un brand de electronice de consum, cunoscut oamenilor din întreaga lume, dar în ultimii ani, matricea de afaceri a Toshiba a suferit modificări extraordinare, iar compania s-a retras practic complet de pe piața electronică de consum. Anterior, Toshiba a transferat activitatea computerului notebook în grupul Foxconn și a transferat activități de electrocasnice împreună cu drepturile de utilizare a mărcilor către unele companii de electrocasnice din China. De exemplu, Midea din provincia Guangdong a cumpărat afacerea cu mărfuri albe a lui Toshiba.