Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Media din Taiwan: piața de cipuri este la scurtă ofertă, ar putea începe „prinderea de singuri”

Potrivit China Times Electronics News, odată cu creșterea rapidă a cererii globale de cipuri, inclusiv procesul de 7 nanometri al liderului de turnătorie TSMC, acesta a fost complet încărcat înainte de sfârșitul anului și chiar 5-nanometri, care este de așteptat să fie produs în masă în primul trimestru al anului viitor, a fost primit de clienții importanți. Favorizate, apar mai multe comenzi în grabă. În această privință, CLSA a subliniat în ultimul său raport că furnizarea de turnătorie de wafer de 8 inci în Asia este în cantitate redusă, nu numai TSMC, ci și alți producători, cum ar fi UMC și SMIC.

Piața inițială se aștepta ca lanțul de aprovizionare cu produse electronice de consum să fie distocat, dar dezvoltarea rapidă a industriilor legate de 5G a făcut ca cererea să fie neașteptat de puternică, însoțită de vânzările din seria Apple iPhone 11 mai bune decât așteptările pieței, făcând o turnură de 8 inch de turnare înainte de sfârșitul anului Capacitatea este în aprovizionare scurtă, iar condițiile de încărcare completă sunt mai probabil să apară anul viitor.

Potrivit raportului, CLSA a spus că inclusiv recunoașterea ultra-subțire a amprentelor digitale, telefoanele mobile 5G, upgrade-urile PMIC / CSI și desfrumusețarea accelerată a companiilor chineze continentale au sporit considerabil cererea generală de cipuri, iar unii producători din aval chiar au ocolit. furnizori direct pentru a găsi Go to turnry. Acest lucru arată că unii producători se tem într-adevăr să nu mai scoată din stoc. În plus, capacitatea proprie de turnare a plafonelor Samsung este aproape plină, ceea ce este fără precedent. Samsung este de așteptat să transfere unele comenzi către producătorii de wafer de 12 inch.

În această privință, Lyon Securities a subliniat că localizarea lanțului de aprovizionare cu semiconductor continental este de neoprit, ceea ce înseamnă că scara de turnătorie a plafonelor asiatice va continua să se extindă.