Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Cheltuielile de capital ale TSMC au crescut cu peste 45%. Poate 2021 să depășească prosperitatea lui Zhang Zhongmou?

Prima întâlnire legală a TSMC din 2021 va șoca lumea. Președintele Wei Zhejia a anunțat că cheltuielile de capital din acest an vor fi cuprinse între 25 miliarde USD și 28 miliarde USD, o creștere de la 45% la 62% față de anul trecut și mult mai mare decât cele 21 miliarde inițial așteptate de investițiile străine. În jurul dolarului.

Persoanele juridice șocate își puneau mereu întrebări cu privire la cheltuielile de capital, „Este din cauza externalizării Intel?” „Provine din energia cinetică a smartphone-urilor sau HPC (High-Performance Computing)?” "Include asta costul construirii de fabrici în Statele Unite?"

Astăzi, „TSMC intră într-un alt domeniu cu creștere ridicată”. Wei Zhejia este încrezător, subliniind că 5G și calculul de înaltă performanță (HPC) au făcut ca cererea avansată de proces TSMC să fie puternică, iar HPC va aduce o creștere din ce în ce mai importantă și pe termen lung pentru TSMC. Forța motrice a TSMC este cel mai mare contribuitor la creșterea puternică a veniturilor. Se estimează că din acest an până în 2025, rata anuală de creștere compusă a TSMC va ajunge la 10-15%.

Mai mult, 80% din cei 20 de miliarde de dolari SUA vor fi folosiți pentru procese avansate de fabricație precum 3nm, 5nm și 7nm.

"A răsuflat ușurat", a declarat un analist străin după întâlnirea de la Fasuo.

Deoarece a promis într-un raport recent de cercetare că TSMC va prelua comanda procesorului mare Intel în doi ani și va crește semnificativ prețul țintă al TSMC.

Dar pe 14, Intel a anunțat brusc că l-a numit pe CEO-ul VMware, Pat Gelsinger (Pat Gelsinger), ca noul CEO, în locul actualului CEO Bob Swan, care susține cu tărie externalizarea producției. Ca urmare, prețul acțiunilor Intel a crescut cu peste 10%.

Analistul a fost șocat când a văzut vestea: "Lansează o lovitură de stat! S-a terminat!" El și câțiva jucători din industrie au fost îngrijorați pentru prima dată. S-ar putea ca forțele conservatoare interne ale Intel să se combine cu consiliul de administrație pentru a ataca, sperând să nu externalizeze procesorul către TSMC. Demnitatea Intel.

Dar mai mult de zece ore mai târziu, după ce TSMC a anunțat cheltuieli de capital care depășeau cu mult așteptările industriei, el a fost ușurat.

Pentru că, dacă ordinea Intel către TSMC este cu adevărat variabilă din cauza „loviturii de stat”, „TSMC trebuie să fi fost foarte nervos noaptea trecută și ar trebui să fie încetinit. Nu va fi anunțat acum (vestea extinderii la scară largă a fabricii). ” El a judecat.

Cu toate acestea, TSMC nu a renunțat niciodată la ordinele Intel.

De exemplu, când Zhan Jiahong de la Morgan Stanley Securities a întrebat dacă dublarea cheltuielilor de capital din acest an a fost cauzată de externalizarea comenzilor pentru procesoarele Intel?

Wei Zhejia a răspuns că nu comentăm clienți specifici și regiuni specifice, "dar cheltuielile de capital se bazează pe nevoile pe termen lung ale 5G și HPC și pe tendința generală reflectată de această cerere."

Un analist a explicat că HPC din familia Wei Zhe se referă de fapt la comenzile Intel. Oricum, în domeniul calculelor de înaltă performanță, cel mai important server cloud de produs, peste 90% folosesc cele mai avansate procesoare Intel.

Repetând gloria, începând din acest an până în 2025, rata anuală a creșterii compuse a veniturilor este de 10% ~ 15%

TSMC a menționat, de asemenea, istoria de două ori la conferință: cheltuielile de capital ale TSMC au crescut, de asemenea, brusc în 2010 și au adus o rată de creștere anuală compusă de 15% din 2010 până în 2015, punând astfel bazele prosperității TSMC timp de mulți ani.

Aceasta este cea mai legendară pagină din „Mitul lui Zhang Zhongmou”.

El a fost optimist cu privire la viitoarea cerere de smartphone-uri imediat ce s-a întors în funcția de director executiv. Sub opoziția directorilor independenți, el a depășit toate opiniile și a dublat cheltuielile de capital în 2010 dintr-o singură lovitură și, în cele din urmă, a permis TSMC să scape de rivalii săi și să domine. Industria turnătoriei.

„Această creștere înseamnă că TSMC este foarte optimist”. Anul trecut, Hou Mingxiao, șef de cercetare la departamentul de tehnologie asiatică al CLSA, care a cerut pentru prima dată prețul acțiunii TSMC de 500 de yuani, și-a exprimat, de asemenea, „surpriza”. El a spus că, dacă nu există un angajament al clienților și o cooperare clară, TSMC nu va lua o astfel de decizie.

Hou Mingxiao a spus că atunci când Zhang Zhongmou a extins drastic cheltuielile de capital în 2010, tehnologia nu a fost prima. A fost o viziune plină de incertitudine. Dar acum, "TSMC a fost într-o poziție de lider în lume și are o vizibilitate mai mare. Acum situația concurențială este clară. Toată lumea este în spatele lui. Deci, el ar trebui să aibă datele pentru a face ca directorii să aibă încrederea în acest sens probabilitatea de succes corespunde cu aceea. mare! "

Raportul de cercetare al lui Bernstein prezice că, în 2023, Intel va externaliza între 10% și 30% din procesor, aducând o creștere de 5% până la 10% a veniturilor pentru TSMC.

Unde este următorul val? Creșterea mare HPC, aprinderea pieței auto

Mai mult, comenzile Intel nu sunt singurul suport din spatele creșterii uimitoare a cheltuielilor de capital ale TSMC.

"Vedem oportunități de afaceri puternice în cele patru platforme de creștere a computerelor de înaltă performanță, electronice auto, Internetul obiectelor și telefoanele inteligente", a spus Wei Zhejia.

Directorul financiar al TSMC, Huang Renzhao, a explicat că veniturile din al patrulea trimestru au beneficiat în principal de lansarea smartphone-urilor 5G și a aplicațiilor legate de HPC, ceea ce a adus o cerere puternică pentru procesul de 5nm al TSMC. În al patrulea trimestru al anului trecut, veniturile consolidate au fost de 361,53 miliarde de yuani, o creștere anuală de 14%, marja de profit brut a fost de 54%, profitul net după impozitare a fost de aproximativ 142,77 miliarde de yuani, iar profitul net pe acțiune a fost de 5,51 de yuani.

Dintr-o perspectivă pe termen lung, Wei Zhejia a subliniat că HPC este cel mai mare factor în performanța ascendentă continuă a TSMC. Clienții din diverse aplicații încearcă să obțină cele mai bune performanțe de calcul cu diferite arhitecturi. Pe baza tehnologiei de vârf a TSMC, poate fi în cea mai bună poziție pentru a înțelege tendința industriei, 2020-2025 va avea o rată de creștere anuală compusă de la 10% la 15%.

De asemenea, sectorul auto se aprinde: Deși piața auto a fost relativ slabă în 2018 și a fost și mai afectată de noua epidemie a coroanei anul trecut, care a determinat clienții TSMC să reducă cererea în al treilea trimestru al anului trecut, Wei Zhejia a spus că TSMC a început pentru a vedea semne ale redresării industriei în al patrulea trimestru al anului trecut.

El a spus că, din cauza creșterii cererii în lanțul de aprovizionare pentru automobile, oferta redusă de capacitate va deveni mai evidentă. „TSMC va face din aceasta o prioritate absolută și va continua să lucreze îndeaproape cu clienții noștri de electronice auto pentru a sprijini cererea de capacitate.”

În plus, telefoanele mobile adaugă în mod constant căldură: în acest an, se așteaptă ca numărul smartphone-urilor globale să crească cu 10% față de anul trecut, iar cota de piață a smartphone-urilor 5G va crește de la 18% anul trecut la peste 35% anul acesta. De asemenea, conținutul de siliciu al smartphone-urilor 5G va crește în comparație cu telefoanele inteligente 4G.

Investiții străine: toată lumea este a lui, TSMC are ultimul cuvânt!

Wei Zhejia se așteaptă ca piața semiconductorilor (cu excepția memoriei) să crească cu aproximativ 8% în 2021, iar industria de fabricație a napolitanțelor să crească cu aproximativ 10%. În termeni de dolari, TSMC este încrezător că își va crește procentul la jumătatea adolescenței, ceea ce este mai bun decât performanța generală a pieței.

Din punct de vedere tehnic, TSMC 3nm intenționează să înceapă producția de probă în 2021, iar producția de masă este așteptată în a doua jumătate a anului 2022. „Suntem încrezători că tehnologia TSMC 3nm va deveni o altă tehnologie importantă și durabilă”, a spus Wei Zhejia.

Analistul Bernstein Mark (Mark Li) crede că doar TSMC are în prezent procesul avansat necesar în această lume. Dacă Intel încredințează încă 3nm important TSMC, 3nm va deveni cel mai puternic proces al TSMC. Poziția companiei este foarte importantă.

"Practic este acum, a spus TSMC!"Hou Mingxiao a făcut acest comentariu: „A spus că totul este contorizat, pentru că fiecare este clientul său”.