Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC răspunde la „producția de cipuri militare în Statele Unite”: încă nu există aranjamente

Liderul global al turnătoriei de cipuri TSMC pare să fi primit recent o „comandă accelerată” din partea Statelor Unite.

„Nihon Keizai Shimbun” a citat surse că au afirmat, pe 15 ianuarie, că autoritățile americane intensifică presiunea asupra TSMC pentru a solicita acesteia din urmă să ia o decizie înainte de alegerile americane și dacă poate înființa fabrici în Statele Unite și produce jetoane militare în Statele Unite. .

De menționat că TSMC este în prezent responsabilă pentru fabricarea cipurilor pentru luptătorii americani F-35, dar legătura de producție este concentrată pe insula Taiwan. Statele Unite solicită acum TSMC să-și aducă linia de producție în Statele Unite, motivul fiind încă bazat pe considerente de „securitate națională”. TSMC a răspuns că nu exclude o nouă fabrică în Statele Unite, dar nu există un aranjament similar.


"Nihon Keizai Shimbun" a dezvăluit că înainte de alegerile liderului Taiwanului din 11 ianuarie, oficialii guvernului american au comunicat de mai multe ori cu TSMC. La sfârșitul anului 2019, Ian Steff, secretar adjunct adjunct al Departamentului de Comerț al SUA, a purtat o discuție cu ușile închise cu fondatorul TSMC, Zhang Zhongmou și cu președintele Liu Deyin, în timpul „vizitei sale în Taiwan”.

O sursă din Taiwan a spus că Statele Unite solicită acum TSMC să înființeze fabrici în Statele Unite pentru a produce cipuri militare în Statele Unite. "Acest lucru se bazează pe considerente de securitate națională. Ei (americanii) nu intenționează să facă compromisuri." O altă sursă a spus că guvernul american speră că TSMC va lua o decizie înainte de alegerile americane și subliniază că această solicitare din partea SUA este „urgentă”.

În prezent, comandat de Xilinx, cel mai mare producător de cipuri programabile (FPGA) din lume, TSMC produce în prezent jetoane militare pentru luptătorul american F-35. Cu toate acestea, procesul de producție este concentrat în Taiwan, iar produsul final este exportat în Statele Unite. În schimb, TSMC, în prezent singura filială din Statele Unite, este responsabilă pentru producția de napolitane de opt inci și nu implică jetoane militare.



Luptător F-35

În această privință, Departamentul Apărării al SUA pare să aibă și opinii. Pentagonul a chemat clienții TSMC de multe ori anul trecut, susținând că, având în vedere situația din strâmtoarea Taiwanului și relațiile dintre strâmtoare, se recomandă să nu plasați turnătorie de cipuri în Taiwan, implicând „nu puneți ouă într-un coș”.

În ceea ce privește „apelul de urgență” al SUA, TSMC a răspuns: „Nu exclude înființarea unei noi fabrici în Statele Unite, dar în prezent nu are un plan specific”.

TSMC are în prezent un avantaj absolut pe piața globală de turnătorie de cipuri - cota sa de piață a ajuns la aproximativ 50%. În plus, companiile chineze continentale, inclusiv Huawei, reprezintă aproximativ 20% din veniturile TSMC; piața din America de Nord contribuie cu aproximativ 60% din veniturile TSMC. Astăzi, TSMC a anunțat și rezultatele financiare ale trimestrului patru din 2019. În trimestru, veniturile TSMC au fost de 10,39 miliarde USD, o creștere de 10,6% față de an. Marja brută a TSMC a fost de 50,2%, iar profitul net de 36,6%.



De menționat că recent SMIC a fost stins departe de TSMC și a câștigat o comandă de 14 miliarde de la Huawei Hisilicon. Procesul de 14 nm nu este principala vacă în numerar a TSMC. Raportul financiar al companiei arată că procesul de 7 miliarde a reprezentat 35% din veniturile totale în al patrulea trimestru al anului 2019.

Cu toate acestea, dintr-o perspectivă de piață, știrea că TSMC „merge să producă jetoane militare în Statele Unite” a fost acoperită de știri negative că „partea americană a suprimat în continuare Huawei”. Pe 15 ianuarie, Reuters a dezvăluit că Statele Unite vor extinde eficiența controlului „listei de entități” și vor reduce standardul minim de „conținut tehnic american” conținut în companii terțe de la 25% la 10%. În conformitate cu noile reguli, este de așteptat ca mai multe companii care au o relație de afaceri cu Huawei să fie afectate de controlul „listei de entități”. Și TSMC nu a încălcat „linia roșie de 25%” înainte și continuă să furnizeze pentru Huawei.

Afectate de acest lucru, stocurile americane TSMC au scăzut cu 3,2% în ziua de 15.