Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC Navele Primele probe de 5 nm! Doi mari clienți expuși

Potrivit China Times Electronics News, Bitmain și Canaan, doi producători specializați în dezvoltarea de circuite integrate pentru aplicații speciale (ASIC) pentru mineritul criptocurrențelor, vor deveni primul lot al ultimelor aplicații TSMC. Unul dintre clienții nanotehnologiei.

Raportul a subliniat că Bitmain a primit primul lot de probe ASIC de 5 milimetri pentru minerit Bitcoin produs de TSMC în această lună. Mai târziu, în primul trimestru al anului viitor, Jianan Yunzhi va primi, de asemenea, primele sale probe ASIC de 5 milimetri.

Comparativ cu standardul actual de 7 nm, deși 5 nm TSMC este încă într-un stadiu de tranziție, performanțele sale au fost îmbunătățite semnificativ. TSMC utilizează litografia ultravioletă extremă (EUV) pentru a crește densitatea componentelor de 1,84 ori, ceea ce nu numai că reduce consumul de energie, dar reduce și suprafața de cip.

Însă până acum, produsele livrate de 5 miliarde sunt doar probe de testare timpurie. Prin urmare, este posibil să dureze încă șase luni sau chiar douăsprezece luni înainte de producerea în masă oficială a ASIC-ului menționat anterior.

În plus, conform rapoartelor anterioare, este de așteptat ca produsele TSMC de 5 milimetri să înceapă producția în masă în prima jumătate a anului 2020, iar procesorul A14 pentru noua generație de la Apple va folosi primul proces de 5 milimetri al TSMC. Cu alte cuvinte, Apple A14 va primi produse TSMC de 5 milimetri mai devreme decât cipurile Bitmain și Jianan Yunzhi.