Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Standard pentru îndoirea liniilor nano-argintii pentru îmbunătățirea cipurilor comerciale scumpe

Oamenii s-au gândit profund de ce micile nanofile de argint au schimbat domeniul dispozitivelor electronice? Potențialul uriaș de aplicare al nanofilelor de argint este motivul principal al îngrijorării sale, iar oamenii sunt, de asemenea, foarte optimi cu privire la perspectivele sale de aplicare viitoare. Standardul pentru îndoirea nanofirelor de argint aduce noi direcții pentru oamenii de știință.

Conform cercetărilor experimentale ale lui KAUST, se arată că noua aranjare a nanofirelor de argint le face mai durabile. Aceste nanofire argintii formează o peliculă conductivă transparentă, care este folosită în celule solare, senzori de tensiune și viitoare telefoane mobile. Dacă nanotehnologia este aplicată dispozitivelor electronice, testarea riguroasă a componentelor minuscule este necesară pentru a asigura disponibilitatea produsului. Nimeni nu se aștepta ca nanoferele de argint să aibă un potențial mare ca afișaje conectate și să poată fi utilizate în grile flexibile, aproape transparente, precum și pe ecrane tactile sau celule solare.

Experimentul lui KAUST a fost de a îmbunătăți cipurile comerciale scumpe. Oamenii de știință pot utiliza TEM pentru a detecta nanoparticulele și pentru a studia în detaliu nanofirele de argint individuale. Aceasta permite TEM să proiecteze și să fabrice cipuri de probă care caracterizează și manipulează nanomaterialele cu o rezoluție spațială de neegalat. Cu toate acestea, cipurile comerciale conțin filme foarte subțiri pentru a susține nanoparticulele. Echipa de cercetare KAUST a îmbunătățit noua tehnologie prin adăugarea nano-urilor de argint dintr-un cip TEM personalizat suspendat pe un electrod de platină, crescând puterea la diferite frecvențe până când nanoamele de argint nu au reușit din cauza încălzirii curente. În final, cercetătorii au descoperit că nanofilurile liniare de argint la o anumită densitate mare de curent ar provoca ruperea punctelor determinate de defectele structurale locale.

Echipa de cercetare KAUST a avut parte de un set de experimente capricioase și alte. Când nanofilele de argint au început să se îndoaie, au avut loc comportamente interesante. Chipul de probă este îndoit la presiune ridicată, fără rupere și prezintă un fenomen de vindecare. Motivul este că acoperirea cu carbon din exteriorul sârmei este legată între ele. Utilizarea echipamentelor electronice va fi repetată și îndoită în mod repetat de către utilizatorul final, ceea ce înseamnă că nu este realist să se limiteze aplicarea nanofilelor de argint la o structură liniară.

Fiind materialul ideal pentru dispozitive electronice flexibile, pliate și îndoite, nanoanele de argint au un potențial extraordinar de aplicare. Utilizarea nanoamelor de argint pentru a îmbunătăți cipurile comerciale scumpe va îmbunătăți performanța și va reduce costurile de producție fără a sacrifica standardele. Odată cu dezvoltarea științei și tehnologiei, perspectivele de aplicare imaginate de nanofirele de argint vor apărea lângă ființele umane.