Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Valoarea exportului semiconductorului din Coreea de Sud a schimbat de la negativ la pozitiv după 18 luni!

Potrivit Juheng.com, un raport publicat astăzi de Ministerul Comerțului, Industriei și Energiei din Coreea (1) arată că sub influența COVID-19, exporturile din Coreea de Sud în luna mai au fost de 34,86 miliarde USD, în scădere cu 23,7% an dupa an.

Se raportează că, datorită răspândirii epidemiei de COVID-19 în lume, măsurile de blocaj adoptate de diferite țări au afectat cererea de peste mări a Coreei de Sud, iar valoarea exportului a scăzut timp de trei luni consecutive.

Ca răspuns la aceasta, Ministerul Industriei din Coreea consideră că exportul recent lent nu este o problemă structurală și este de așteptat să recupereze odată cu recuperarea economică a principalelor țări exportatoare. Printre ele, performanța la export a cipurilor a fost relativ mai bună. Producătorii chinezi de computere au reluat producția. Odată cu biroul de la distanță și educația online, cererea pentru calculatoare a crescut și la nivel global; pe de altă parte, mașinile au scăzut cu 54,1% la 1,8 miliarde de dolari SUA.

Din perspectiva proiectelor de export, exporturile de semiconductori din Coreea de Sud au schimbat de la negativ la pozitiv după un interval de 18 luni. Exporturile totale și media zilnică au crescut cu 7,1%, respectiv 14,5%. Exportul de produse fără contact, cum ar fi truse de diagnostic și alte produse bio-sănătate și calculatoare a avut un efect bun.