Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Industria semiconductorilor M&A accelerează, 2019 devine al treilea cel mai mare M&A an din industria semiconductorilor

Potrivit unui raport publicat de IC Insights, un analist al industriei de circuite integrate, șapte fuziuni și achiziții cu semiconductor pe scară largă, în valoare de peste 1 miliard de dolari în 2019, vor stimula volumul total al tranzacțiilor din industrie cu 22% de la an la an. 2019 a devenit, de asemenea, cel de-al treilea an M&A în istoria industriei semiconductorilor.

Boomul M&A din industria semiconductorilor a atins un maxim în 2015 cu o valoare totală de 107,7 miliarde de dolari. Cu toate acestea, în următorii trei ani, valoarea totală a fuziunilor și achizițiilor a continuat să scadă. În 2019, piața semiconductorilor a încetinit, iar fuziunile și achizițiile au devenit active. IC Insights a subliniat în cea mai recentă ediție 2020 a „Raportului McClean” că există mai mult de 30 de achiziții de semiconductori în 2019, cu o valoare totală de 31,7 miliarde de dolari, cu o creștere de 22% față de 25,9 miliarde de dolari din 2018, dar încă mult în urma anului 2015 - 2016 maxime.

Conform analizei IC Insights, creșterea acordurilor de M&A în 2019 este determinată în principal de tranzacțiile M&A ale IC-urilor de rețea și de conectivitate wireless și de transformarea activității furnizorilor de semiconductori. Furnizorii de semiconductori trebuie să adauge noi aplicații auto și alte piețe cu creștere mare în următorul deceniu. Câmpuri emergente, cum ar fi produsele, 5G, AI și auto au obținut succesiv producția de masă comercială. În timp ce a creat cerere de piață cu creștere ridicată, aceasta a ajutat, de asemenea, la recuperarea treptată a fuziunilor și achizițiilor în domeniul semiconductorilor.

În plus, tranzacția M&A din 2019 include și reduceri de afaceri ale unor companii, precum Intel care își vinde afacerea de modem mobil către Apple, iar Marvell a anunțat vânzarea activității sale de conexiune Wi-Fi la NXP pentru 1,7 miliarde de dolari.


Conform analizei raportului IC Insights, din 2015, pe măsură ce ritmul de integrare al industriei de cipuri a accelerat, pentru a îmbunătăți capacitățile tehnologice și ale produselor, vitalitatea achizițiilor de semiconductori a crescut la un nou nivel. Achizițiile totale actuale rămân între 25 și 30 de miliarde de dolari pe an, implicând domenii incluzând învățare automată / inteligență artificială, conducere autonomă, biometrie, viziune computer, VR / AR și Internet of Things.

De asemenea, compania de consultanță de piață Accenture a lansat în ianuarie un raport potrivit căruia creșterea organică tradițională a industriei semiconductorilor s-a încheiat: creșterea costurilor de cercetare și dezvoltare, viteza iterațiilor tehnologice și nevoile diversificate ale clienților au comprimat timpul și fondurile care au susținut creșterea organică în companii cu semiconductor din trecut; ca o alternativă Producătorii de semiconductori de top au adoptat M&A ca o nouă strategie de creștere și, ca urmare, industria a fost violent integrată. Conform statisticilor: existau 130 de companii cu semiconductor cu o valoare de piață de peste 100 de milioane de dolari americani listate în Statele Unite în urmă cu 10 ani și doar 72 la sfârșitul anului 2018.

În același timp, Accenture a subliniat, de asemenea, că datele au arătat că din 2013 până în 2015, au existat doar trei cazuri de tranzacții M&A cu semiconductor care au fost blocate sau încetate din cauza unor factori precum „intervenția guvernului” sau „restricții de reglementare”; dar din 2016 până în 2018, acest număr a crescut la 14 cazuri. Acest lucru arată că, cu cât scara tranzacțiilor este mai mare astăzi, cu atât este mai ușor să întâlniți recenzii pe termen lung și reglementări mai stricte sunt, de asemenea, un factor major de incertitudine pentru fuziunile și achizițiile industriei semiconductorilor.

Pe lângă supravegherea politicii, relațiile comerciale pot fi, de asemenea, un factor semnificativ în achizițiile și achizițiile de semiconductori. Unii experți au analizat faptul că companiile chinezești cu semiconductor pot întâmpina dificultăți în procesul de revizuire a fuziunilor și achizițiilor de peste mări.

În ceea ce privește impactul potențial al acestui nou tip de pneumonie coronariană asupra fuziunilor și achizițiilor de semiconductori, potrivit experților intervievați de Business Century Herald din secolul 21, epidemia va încetini creșterea industriei de semiconductori din China într-o anumită măsură. Creșterea producției existente, mulți producători și planurile de vânzări se pot confrunta cu întârzieri, și apoi întârzierea M&A de către producătorii chinezi. Pe de altă parte, situația epidemică poate îngreuna, de asemenea, pentru întreprinderile mici și mijlocii să strângă fonduri în viitor și va promova, de asemenea, fuziunea unui număr de companii cu semiconductoare mici și mijlocii. În general, epidemia va schimba într-o oarecare măsură structura companiilor chinezești cu semiconductor.