Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Vânzările Samsung din al patrulea trimestru au fost de aproximativ 55,7 miliarde USD, cu profituri mai mici decât așteptările analiștilor

Potrivit unui raport Bloomberg din 8 ianuarie, din cauza unei serii de factori precum vânzările de smartphone-uri și prețurile slabe ale cipurilor de memorie, profitul Samsung Electronics în al patrulea trimestru a fost mai mic decât se aștepta analiștii.

Rezultatele preliminare ale Samsung anunțate vineri au arătat că, în cele trei luni care se încheie în decembrie, venitul operațional a fost de 9 trilioane de won (aproximativ 8,3 miliarde de dolari SUA), iar așteptările medii analiștilor au fost de 9,52 trilioane de won. Vânzările în al patrulea trimestru au fost de 61 trilioane de woni (aproximativ 55,7 miliarde USD). Compania nu a furnizat venituri nete și performanțe specifice departamentale. Compania se așteaptă să lanseze raportul său financiar anual final pentru 2020 la sfârșitul acestei luni.

În prezent, competiția globală pentru telefoanele mobile 5G între Apple și Samsung a intrat într-o etapă acerbă. Conform estimărilor Strategy Analytics, Samsung a vândut 41 de milioane de telefoane mobile 5G în ultimul an, rămânând în urma celor 52 de milioane ale Apple și ale celor 80 de milioane ale Huawei. Majoritatea celor două sunt vândute în China.

Samsung intenționează să organizeze un eveniment online pe 14 ianuarie pentru a lansa următoarea sa serie de telefoane mobile emblematice, Galaxy S21, mai devreme decât programul anual obișnuit. Concurenți precum Xiaomi, Oppo și Vivo se desfășoară activ pentru a umple golul pe care Huawei îl poate lăsa pe piața internațională.

CW Chung, șeful tehnologiei asiatice la Nomura Financial Investment, a declarat că factori precum încetinirea cererii serverelor, scăderea prețurilor cipurilor de memorie și aprecierea câștigului coreean față de dolarul american au afectat câștigurile Samsung în al patrulea trimestru al anului fiscal 2020. Chung a spus înainte de lansarea raportului financiar: „Compania de telefonie mobilă și memorie a companiei va începe să-și revină din primul trimestru al anului 2021. Piața memoriei are o tendință ascendentă clară și poate continua până la sfârșitul anului 2021”.