Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Reuters: Înainte ca Trump să demisioneze, Intel și alte companii vor revoca zeci de licențe de aprovizionare către Huawei

Potrivit oamenilor familiarizați cu această chestiune, administrația Trump a notificat mai mulți furnizori Huawei, inclusiv producătorul de cipuri Intel, că revocă în prezent anumite licențe pentru a vinde produse către Huawei și intenționează să respingă alte zeci de alte aplicații pentru furnizarea Huawei. . Aceasta poate fi ultima acțiune a lui Trump împotriva Huawei înainte de a demisiona.

Potrivit înregistrărilor prin e-mail obținute de Reuters, SIA a declarat vineri că Departamentul de Comerț al SUA a anunțat că „va respinge un număr mare de cereri de licență pentru vânzarea de produse către Huawei și va revoca cel puțin o licență emisă anterior”. Sursa a spus că mai multe licențe au fost revocate, iar o altă a spus că include opt licențe obținute de patru companii. Printre acestea, producătorul japonez de cipuri de memorie flash Kioxia a fost revocat cu cel puțin o licență. SIA a declarat într-un e-mail că aceste acțiuni au implicat „o gamă largă de” produse din industria semiconductoarelor și a întrebat dacă compania a primit notificări. În plus, prin e-mail s-a subliniat și faptul că multe companii așteaptă cereri de aprovizionare de câteva luni, dar în cazul demisiei iminente a lui Trump, modul în care departamentele guvernamentale „resping” aprobarea va fi o provocare.

Este raportat că compania care primește notificarea „intenția de a nega” are un timp de răspuns de 20 de zile, iar Ministerul Comerțului va notifica companiei orice modificare a deciziei în termen de 45 de zile, în caz contrar aceste modificări vor deveni decizia finală . Companiile afiliate au, de asemenea, 45 de zile pentru a face apel.

În mai 2019, Statele Unite au inclus Huawei pe „Lista entităților” din motive de securitate națională, restricționând furnizorii de la vânzarea de produse și tehnologii americane către companie. Cu toate acestea, atunci când Statele Unite și-au intensificat sancțiunile asupra Huawei, au aprobat și unele licențe de aprovizionare și chiar au cerut companiilor care vând tehnologie americană și produc în străinătate să depună cereri, ceea ce, fără îndoială, a extins puterea Statelor Unite.

Oamenii familiarizați cu această problemă au spus că, înainte de a se întreprinde ultima acțiune, aproximativ 150 de licențe, care implică bunuri și tehnologii în valoare de 120 miliarde de dolari SUA, așteaptă să fie procesate. Acest lucru se datorează incapacității agențiilor americane de a ajunge la un acord cu privire la faptul dacă aceste licențe ar trebui eliberate și dacă acestea au fost depozitate. În plus, există încă 280 de miliarde de dolari SUA din licențele Huawei pentru bunuri și tehnologie care nu au fost încă procesate, dar sunt acum mai susceptibile de a fi respinse.

Există o regulă în interdicția Huawei actualizată în august anul trecut că produsele legate de 5G pot fi respinse, cu excepția tehnologiilor conexe cu tehnologii mai puțin avansate, în funcție de circumstanțele specifice.

Sursele menționate mai sus au declarat că, începând cu 4 ianuarie, guvernul SUA a luat decizia de mai sus după șase întâlniri cu înalți oficiali din cadrul Departamentului Comerțului, Statului, Departamentului Apărării și Departamentului Energiei. El a spus că oficialii au formulat linii directoare detaliate cu privire la tehnologiile care pot sprijini 5G și vor folosi acest lucru ca reper pentru acțiune. Ulterior, oficialii au respins majoritatea celor aproximativ 150 de cereri contestate și au revocat opt ​​permise pentru a se conforma noilor linii directoare.

Acțiunea SUA a fost făcută sub presiunea Corey Stewart, recent numit oficial al Departamentului de Comerț al lui Trump. La sfârșitul administrației Trump, Stewart a lucrat în Departamentul de Comerț timp de două luni. El spera să promoveze o politică dură a Chinei.