Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Cercetare și dezvoltare: se preconizează că prețurile DRAM vor crește anul viitor, iar volumul investițiilor de pe continent este estimat la mai puțin de 3% la nivel global.

DRAMeXchange a spus că prețul contractului DRAM în luna august a acestui an a fost același ca luna precedentă, iar prețul mediu de 8GB DDR4 a ajuns la 25,5 dolari. Deși prețul contractului din septembrie este încă negociat, este totuși probabil să rămână fix. Așteptăm cu nerăbdare până în 2020, datorită orientării către profit a celor trei mari producători de DRAM, estimarea cheltuielilor de capital va fi redusă cu cel puțin 10% în comparație cu acest an. Creșterea anuală a producției anul viitor este, de asemenea, cea mai scăzută din ultimii 10 ani, doar 12,5%, punând o anumită bază pentru creșterea prețurilor.

Pe partea pieței, cu aprobarea guvernului japonez de a exporta materii prime cheie pentru semiconductori, problema comerțului dintre Japonia și Coreea de Sud a început în iulie, dar în perioada, clienții OEM au fost afectați de factori incerti și factori psihologici așteptați, ceea ce a provocat stocurile de stocuri să crească. Nivelul apei din stoc a scăzut treptat, trecând la nivelurile normale ale apei.

În plus, cel de-al treilea sezon coincide cu tradiționalul sezon de vârf, iar Statele Unite vor începe să impună tarife la produsele electronice exportate pe unele continente la începutul lunii decembrie, ceea ce are și un efect de expediere timpurie. Cererea este mai puternică decât se aștepta, ceea ce permite producătorilor de DRAM să negocieze prețurile. Atitudinea a fost mai fermă, iar prețul general al treilea trimestru a inversat declinul inițial și s-a transformat net.

Jibang a analizat în continuare că planul de expansiune al celor trei mari fabrici originale DRAM a devenit conservator. De exemplu, uzina Pyeongtaek II de la Samsung se apropie de finalizare, dar nu va intra în transferul comercial până în al doilea trimestru al anului 2020, iar echipamentele nou adăugate susțin doar tranziția la viitorul nano-proces 1Z, cantitatea totală de film va să fie aproximativ la fel ca în acest an.

Cea mai recentă fabrică M16 de la SK Hynix va fi finalizată în a doua jumătate a anului viitor. Cea mai rapidă creștere a capacității de producție va fi până în 2021, iar vechea fabrică M10 va fi transformată treptat în OEM. Se estimează că volumul total al producției DRAM nu va crește sau va scădea anul viitor.

Uzina de construire a F adăugată de Micron în acest an la uzina de la Hiroshima este de asemenea să sprijine transferul la nano-proces 1Z. Capacitatea generală a uzinei de la Hiroshima nu a crescut. Noua fabrică A3 construită de Micron Storage în Taiwan va susține, de asemenea, procesul 1Znm în faza inițială și va crește producția pe termen scurt. Oportunitatea nu este mare, cu toate acestea, Jibang consideră că baza de uzină A3 nu este mică și încă există posibilitatea unei noi capacități.

În ceea ce privește fabricile de terenuri, în prezent există două baze de producție DRAM. Cel mai mare Hefei Changxin a fost pus în producție. Produsele inițiale sunt în principal DDR4 8Gb. În prima jumătate a anului viitor, vor exista produse LPDDR4 8Gb, care vor continua să intre în producția de masă, dar este de așteptat să ajungă. În 2021, capacitatea de producție va avea posibilitatea de a atinge 100.000 sau mai mult din sarcina completă.

Deși Fujian Jinhua a fost afectat de interdicția din SUA, echipamentele din SUA nu au putut fi întreținute de ingineri din fabrică, dar internii încă au încercat să ajusteze parametrii la propria lor optimizare. Se așteaptă ca filmul să se încadreze în 10.000 de unități anul viitor.

În general, Jibang estimează că în 2020, volumul investițiilor în DRAM-ul continental va reprezenta mai puțin de 3% din investițiile globale, iar rezultatele producției independente vor rămâne limitate. În viitor, industria de memorie continentală trebuie să depășească în continuare provocările de producție, construcția mașinilor și IP, iar momentul exact al impactului asupra ofertei generale a industriei DRAM ar trebui să fie în continuare respectat.