Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Poate că va fi rivalul puternic al ARM? Livrările de cipuri RISC-V trebuie să crească în următorii ani

Conform raportului rețelei de comunicare C114, un raport furnizat de agenția de cercetare de piață Semico Research indică faptul că până în 2025, numărul de cipuri care utilizează arhitectura RISC-V va crește până la 62,4 miliarde, din care sectorul industrial este de așteptat să fie cea mai mare piață cu un volum de consum de până la 16,7 miliarde.

Semico prevede că pe piețele care includ calculatoare, electronice de consum, comunicații, transporturi și piețe industriale, rata de creștere a nucleelor ​​CPU RISC-V din 2018 până în 2025 va fi de până la 146%.

Se înțelege că RISC-V este originar din Statele Unite și este o arhitectură de cipuri open source. Dar nu cu mult timp în urmă, Fundația RISC-V a planificat mutarea sediului central în Elveția pentru a se asigura că universitățile, guvernele și companiile din afara Statelor Unite pot ajuta la dezvoltarea tehnologiei sale open source.

În domeniul arhitecturii de cipuri, IP-ul ARM are o poziție de monopol absolut, iar arhitectura x86 monopolizează piața de cipuri de PC segmentată. MIPS, Aphla, SPARC, Itanium și PA-RISC au fiecare o piață mică.

Cu toate acestea, statutul de monopol face licența ARM IP din ce în ce mai scumpă, iar unele companii au vorbit public. Iar strategia flexibilă a surselor deschise RISC-V oferă un avantaj competitiv, ceea ce va schimba modelul pieței IP a procesorului. În prezent, sute de companii tehnologice cunoscute din întreaga lume s-au alăturat taberei de arhitectură open source RlSC-V. Chiar și susținătorii hardcore ai ARM Huawei, Qualcomm, Google etc. s-au alăturat pentru a răspândi riscul.