Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Performanța depășește NVIDIA! Intel anunță primul cip AI AI cloud care va începe utilizarea comercială

Potrivit engadget, în primele ore ale ora de la Beijing, Intel a organizat Summit-ul pentru inteligență artificială din 2019 la San Francisco, a lansat oficial două procesoare de rețea neuronală Nervana pentru instruire și raționament și a prezentat o nouă generație de unitate de procesare a viziunii Movidius Myriad.

Se raportează că cele două procesoare ale rețelei neuronale Neurona includ NNP-T1000 orientat spre instruire și NNP-I1000 orientat în raționament. Acesta este, de asemenea, cipul dezvoltat de Intel după ce a achiziționat cele două companii de învățare automată ale Nervana Systems și Movidius Ltd. în 2016. În cadrul ședinței, Intel a anunțat că cele două cipuri au început oficial livrarea comercială.

Printre ele, NNP-T folosește tehnologia procesului TSMC de 16 milimetri, cu 27 de miliarde de tranzistoare și o suprafață totală de 680 de milimetri pătrați. Intel a declarat în anunțul din august că NNP-T1000 poate gestiona până la 119 trilioane de operații pe secundă.

În plus, bazat pe arhitectura procesorului de 10nm Ice Lake, NNP-I1000 are o eficiență de evaluare de 4,8 TOP / W pe ResNet50, ceea ce Intel numește cel mai eficient cip energetic din clasa sa.

În același timp, Intel a mai spus că companii precum Facebook și Baidu abia așteaptă să implementeze aceste două cipuri Nervana. Potrivit Misha Smelyanskiy, directorul informațiilor artificiale la Facebook, aceste jetoane sunt esențiale pentru accelerarea activității inteligenței artificiale, cum ar fi procesarea a 6 miliarde de traduceri pe zi.

De menționat este faptul că pentru următoarea generație de unitate de procesare a viziunii Movidius, Intel este mai încrezător în comparație cu produsele NVIDIA.

Se spune că unitatea de procesare vizuală, numită cod Keem Bay, poate oferi raționamente Tops de 4 ori mai multe decât NVIDIA Xavier. Când este complet utilizat, cipul poate ajuta clienții să obțină performanțe suplimentare de 50%. Și această nouă generație de unitate de procesare a vederii va fi disponibilă în prima jumătate a anului 2020 și trebuie să aștepți cu răbdare.