Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Nu este un dezastru Piața globală a IC în 2020, va crește pozitiv

Potrivit sondajului IC Insights, chiar dacă COVID-19 are un impact catastrofal asupra economiei globale, este de așteptat ca după o scădere de 15% anul trecut, piața IC globală să realizeze în 2020 o creștere cu o singură cifră.

În perioada 1984 - 2019, sezonalitatea medie a pieței IC din primul trimestru a scăzut continuu la 2%. IC Insights a subliniat că, comparativ cu al patrulea trimestru din 2019, piața a scăzut cu doar 3% în primul trimestru al anului 2020, ușor sub media de 36 de ani.

Excluzând anii care au urmat declinului sever al industriei IC în 1985 și 2001, IC Insights consideră că schimbarea de piață IC 1Q / 4Q este cel mai bun indicator al direcției și intensității schimbării anuale a pieței IC. Deoarece modificările efective ale 1Q / 4Q nu vor prezice în mod direct creșterea anuală finală a pieței IC într-un an dat, dar vor descrie cu exactitate direcția și intensitatea estimată a ratei de creștere anuală a pieței IC în comparație cu anul precedent.

IC Insights consideră că, având în vedere caracteristicile tipice sezoniere ale industriei IC, primul trimestru a pus esențial „baza” pentru creșterea trimestrială a pieței IC. În general, când performanța 1Q / 4Q a unui an dat este mai bună decât performanța 1Q / 4Q a anului precedent, se poate aștepta ca rata anuală de creștere pentru anul respectiv să fie mai mare decât anul precedent. Atunci când performanțele din acest trimestru 1 / 4Q au fost mai slabe decât aceeași perioadă a anului trecut, situația a fost exact invers.

Întrucât schimbarea pieței IC în trimestrul 120 / 4Q19 este de -3%, cu mult mai bună decât schimbarea pieței IC 1Q19 / 4Q18 de -17%, IC Insights consideră că chiar și ținând cont de impactul negativ al COVID, rata de creștere anuală a Piața IC în 2020 (3%) ar putea fi mult mai bună decât scăderea cu 15% a pieței IC în 2019.