Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Livrările de echipamente semiconductoare din America de Nord au atins un nou nivel în iulie, iar cererea se încălzește treptat în a doua jumătate a anului

Asociația Internațională a Industriei Semiconductorilor (SEMI) a anunțat că, în iulie 2020, valoarea de livrare a producătorilor de echipamente semiconductoare din America de Nord a atins 2,60 miliarde de dolari SUA, stabilind un nou nivel maxim de o lună începând cu iunie 2018 și, simultan, a notat o singură lună de 2 miliarde. Dolari americani timp de 10 luni consecutive Rezultatele bune arată că piața echipamentelor semiconductoare se încălzește treptat în a doua jumătate a anului, deoarece producătorii de turnători și depozitare, cum ar fi TSMC, Samsung și SK Hynix continuă să sprint upgrade-urile procesului.

SEMI a anunțat cel mai recent raport al expedierii. În iulie 2020, producătorii de echipamente pentru semiconductori din America de Nord au livrat 2,60 miliarde USD cu o creștere lunară de 11,8%, un nivel record în 26 de luni, cu o creștere de 27,6 de la 2,03 miliarde USD în aceeași perioadă din 2019.%.

Șeful de marketing global SEMI și președintele Taiwanului, Cao Shilun, a spus că vânzările producătorilor de echipamente din America de Nord vor începe să arate o creștere puternică cu două cifre în a doua jumătate a anului 2020. Această performanță de creștere reflectă poziția importantă a industriei semiconductorilor în actuala globală. dezvoltare. , Și să devină motorul pentru creșterea pe termen lung a industriei.

Potrivit industriei, piața mondială a echipamentelor cu semiconductor este în prezent determinată de avansarea continuă a turnării de vase în procese avansate și modernizări ale proceselor de stocare. Printre acestea, TSMC și Samsung se mută în prezent de la 7nm la 6nm și respectiv 5nm procese. Lățimea liniei circuitului este în continuă scădere, astfel încât ultraviolete extreme (EUV) și alte tehnologii trebuie utilizate pentru expunere, ceea ce face ca cererea de echipamente semiconductoare să crească în continuare.

În plus, datorită creșterii continue a cererii pentru capacitatea de producție de 7 nanometri, TSMC urmărește în prezent să crească capacitatea de producție a procesului de 7 nanometri pentru a satisface nevoile de comandă ale clienților importanți, precum Qualcomm, Huida și Supermicro, astfel încât cererea de echipamente legate de producția de plafon semiconductor continuă să crească.

În ceea ce privește industria de depozitare, aceasta este, de asemenea, una dintre principalele forțe motrice care determină cererea de echipamente cu semiconductor. Deși fabricile majore sunt relativ conservatoare în ceea ce privește extinderea capacității, echipamentele de producție trebuie, de asemenea, să fie actualizate. Planurile de conversie și extindere recente ale procesului celor trei mari producători de DRAM. Conform celui mai recent raport al organizației de cercetare și cercetare Jibang, Samsung se pregătește să pornească P2L la a doua uzină Pyeongtaek. Se preconizează că va începe producția de DRAM în a doua jumătate a anului și va crește simultan proporția procesului 1Z nano; Micron 2020 Se concentrează în continuare pe producția în masă a procesului 1Z nanometru și creșterea proporției de producție.