Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

MediaTek 2020: cipurile 5G se străduiesc pentru cota de piață de 40%, venituri din trei noi domenii majore

La 7 februarie, MediaTek a lansat raportul său financiar al patrulea trimestru 2019. Potrivit raportului financiar, profitul net al Mediartek al patrulea trimestru a fost de 6,383 miliarde de dolari NT, o scădere cu 7,5% față de trimestrul precedent și o creștere de 56,5% față de aceeași perioadă din 2018. Privind consolidarea în primele trei trimestre, pentru întregul an 2019, venitul operațional net al MediaTek a fost de 246.222 miliarde dolari NT, cu o creștere de 3,4% față de an; profitul net anual a fost de 23,24 miliarde USD, cu o creștere de 11,7% față de anul trecut.

Cota de piață a băncii vechi crește, noua tehnologie capătă succes

Activitatea platformei de calcul mobil de la MediaTek în al patrulea trimestru al anului trecut a reprezentat aproximativ 37% până la 42% din veniturile sale pentru un singur trimestru. Jetoanele 5G au fost livrate în cantități mici încă din decembrie anul trecut și sunt de așteptat să crească treptat în volum anul acesta. MediaTek a subliniat faptul că cipurile de telefonie mobilă 4G de anul trecut au extins cu succes cota de piață, iar profiturile aferente s-au îmbunătățit și ele. Produsele de creștere includ în principal Internet of Things, managementul energiei electrice, cipuri personalizate etc. În al patrulea trimestru al anului trecut, veniturile au reprezentat 30% - 35%. Datorită scăderilor sezoniere ale produselor precum casele inteligente, veniturile din trimestrul IV au reprezentat aproximativ 26% până la 31%.

CEO-ul MediaTek, Cai Lixing, a declarat că cota de piață de anul trecut în smartphone-uri, AIoT, cipuri personalizate și alte produse electronice de consum a crescut, iar noile tehnologii de investiții, cum ar fi AI, 5G, WiFi 6, chips-uri și mașini electronice personalizate la nivel de întreprindere, etc. au făcut și progrese bune.

2020 este încă anul creșterii, cele trei noi domenii în impulsul veniturilor

Deși trimestrul 4 al MediaTek a crescut semnificativ în comparație cu aceeași perioadă din 2018, a scăzut în continuare cu 7% până la 15% față de trimestrul precedent. Cai Lixing a spus că mai speră că anul acesta va fi un an de creștere. Scopul este captarea a 40% din cota de piață pe piața de cipuri 5G. În prezent, toate proiectele 5G sunt în derulare, iar MediaTek a implementat resurse interne pentru a sprijini pe deplin clienții.

În perspectivă pentru primul trimestru al anului 2020, Cai Lixing a spus că noua epidemie de coronavirus este încă în curs. Pe baza informațiilor cunoscute în această etapă, credem că, în ciuda incertitudinii cererii pe termen scurt, structurarea produselor și a afacerii echilibrate și diversificate a MediaTek permite atât veniturile, cât și marja brută din primul trimestru pot crește în mod constant față de aceeași perioadă a anului trecut. În plus, pe baza situației actuale, considerăm, de asemenea, că impactul potențial asupra afacerii pe tot parcursul anului ar trebui să se încadreze în domeniul controlabil.

El a subliniat că, cu aspectul echilibrat al produsului și al afacerilor, și al impulsului veniturilor din cele trei noi domenii ale 5G, cipuri personalizate și electronice auto, 2020 este încă așteptat să fie un an de creștere pentru MediaTek. El consideră că, pe baza situației actuale, cred că impactul potențial al epidemiei asupra activității MediaTek pe parcursul anului ar trebui să fie în limite controlabile. De asemenea, consideră că veniturile MediaTek din trei domenii noi în acest an vor depăși 15%, mai mare decât estimarea de 10% a anului trecut. Pe lângă produsele 5G, MediaTek a continuat să obțină cipuri 4G anul trecut. În acest an, se speră că livrările de cipuri aferente vor continua să crească și să continue creșterea cotei de piață.

În prezent, producătorii autohtoni de terminale de prim nivel „Hua Mi OV” au achiziționat toate cipurile de telefon mobil 5G de la MediaTek. Printre ei, OPPO Reno3 a lansat pentru prima dată cipuri MediaTek Tianye 1000L 5G, care acceptă dublă mod 5G, folosind un proces de 7 nm, o rată de legătură descendentă de 4,7 Gbps și o legătură ascendentă de 2,5 Gbps, acest cip poate fi considerat ca o versiune redusă a Teana 1000, iar poziționarea sa se află și în cipul de înaltă calitate.

Se raportează că SoC-ul 5G al MediaTek a fost eșantionat în al treilea trimestru al anului trecut. În primul trimestru al acestui an, va fi comercializat cu numeroase telefoane mobile emblematice ale clienților. În plus, impactul fricțiunilor comerciale din Sino-SUA, de-înfrumusețarea activă a continentului și alți factori vor conduce, MediaTek va fi pe continent în prima jumătate a anului 2020 Cota de piață a 5G este de așteptat să depășească 30%.

Luptă cu noua luptă împotriva virusului coroanei și transformă indicatori de competitivitate ridicată în creștere pe termen mediu și lung

MediaTek a spus că, deși noua epidemie de coronavirus a adăugat incertitudine economiei globale în acest an și a redus vizibilitatea pe termen scurt, considerăm că performanța din 2019 este un indicator destul de clar al competitivității ridicate și se poate traduce în creștere pe termen mediu și lung. .

MediaTek a luat, de asemenea, măsuri de urgență în interiorul și în afara companiei, ca răspuns la noul virus al coroanei:

Intern

Apel pe fiecare coleg să consolideze gradul de conștientizare a măsurilor de siguranță, să răspundă activ la solicitările departamentelor guvernamentale pentru prevenirea epidemiologiei și măsuri preventive și să solicite cu strictețe șefilor tuturor departamentelor să pună la dispoziție lucrările de prevenire a epidemiei și să asigure și să mențină o muncă sănătoasă și sigură mediu inconjurator.

Pentru a asigura sănătatea și siguranța fiecărui coleg, compania a achiziționat urgent toate tipurile de materiale anti-epidemice în timpul Festivalului de primăvară și a finalizat dezinfectarea și ventilația mediului de birou.

În funcție de nevoile de prevenire a epidemiilor, acestea pot lucra flexibil, cum ar fi deplasarea la vârful greșit, lucrul de acasă etc. Dacă colegii au nevoie de asistență, pot contacta oricând supraveghetorul și HR-ul.

Pentru colegii care trebuie să fie la locul de muncă, compania oferă măsuri anti-epidemice, inclusiv măsurarea temperaturii corpului, eliberarea măștilor, ventilație, dezinfectare de înaltă frecvență în locuri publice, cantine și măsuri de siguranță a mesei ș.a. Opiniile și sugestiile colegilor mei.

La exterior

La 29 ianuarie, MediaTek a donat 10 milioane de yuani de materiale medicale guvernului din zona de înaltă tehnologie a lacului Wuhan East pentru a ajuta la acțiuni efective pentru a face față epidemiei cu Wuhan.

Pentru a proteja securitatea prevenirii epidemiilor clienților, vizitele față în față sunt temporar anulate, dar comunicarea și serviciile apropiate sunt în continuare menținute.