Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Fricțiunile comerciale Japonia-Coreea continuă, Coreea de Sud va face apel la OMC cu privire la restricțiile comerciale din Japonia

În data de 11, ora locală, ministrul comerțului și resurselor din Coreea de Sud, ministrul comerțului și comerțului, Yu Mingxi, a declarat în conferința de presă că guvernul sud-coreean a decis să apeleze la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) cu privire la restricțiile Japoniei la exporturile în Coreea de Sud.

Raportul spunea că în urmă cu mai bine de două luni, guvernul japonez a început să restricționeze exportul a trei materiale industriale cheie în Coreea de Sud. Aceste trei materiale sunt esențiale pentru producția de jetoane și afișaje și pot reprezenta o lovitură grea pentru industria tehnologiilor din Coreea de Sud.

Yu Mingxi a spus că, după ce Marea Curte a Coreei de Sud a pronunțat cererile privind lucrătorii coreeni în al doilea război mondial, Japonia a adoptat restricții politice (restricții comerciale), o măsură discriminatorie care vizează direct Coreea de Sud.

Yu Mingxi a spus că această mișcare are ca scop protejarea intereselor Coreei de Sud și evitarea reapariției evenimentelor economice și comerciale pentru politică.

În octombrie și noiembrie 2018, Curtea Supremă a Coreei de Sud a condamnat companiile japoneze să compenseze munca coreeană forțată în timpul colonizării peninsulei coreene, provocând nemulțumirea părții japoneze. Partea japoneză a insistat că, potrivit „Acordului privind revendicările Japonia-Coreea de Sud” semnat de cele două țări în 1965, poporul coreean nu mai putea revendica de partea japoneză, dar această părere nu a fost recunoscută de partea sud-coreeană.

La începutul lunii iulie 2019, guvernul japonez a anunțat că va consolida controlul materiilor prime pentru cele trei industrii semiconductoare exportate în Coreea de Sud, declanșând fricțiuni comerciale între Coreea și Japonia și continuând să fermenteze. Partea japoneză a spus că motivul pentru a lua măsuri de control este că Coreea de Sud are probleme în gestionarea exporturilor, iar partea sud-coreeană a acuzat Japonia de acest lucru ca o „represalii economice” pentru ca Curtea Supremă din Coreea de Sud să condamne companiile japoneze să compenseze forțatele cazuri de muncă.