Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Huawei se grăbește să se aprovizioneze și să atingă prețurile spot DRAM

Prețul DRAM a crescut brusc recent. Indicele de preț al memoriei DDR4 de 8 GB a crescut cu aproximativ 7% de la începutul lunii septembrie până recent. Comercianții japonezi de semiconductori au spus că acest lucru ar trebui să fie legat de stocarea Huawei după interdicție.

Nihon Keizai Shimbun a raportat vineri că prețul spot al DRAM a fost afectat de epidemia COVID-19 și că a continuat să scadă de la mijlocul lunii martie a acestui an și nu a revenit până în septembrie. Prețul spot al produsului index DDR4 8GB particule de memorie a fost de aproximativ 2,95 USD pe 11 septembrie, iar prețul spot al particulelor de memorie DDR4 4GB cu o capacitate mai mică a fost, de asemenea, de aproximativ 1,67 USD, care a fost cu aproximativ 3% mai mare decât la începutul lună.

Ultima interdicție a guvernului SUA asupra Huawei va intra în vigoare pe 15 septembrie. În prezent, primii trei producători de DRAM din lume au indicat că vor înceta furnizarea Huawei.

Industria consideră că, sub efectul interdicției Huawei, vor fi afectate operațiunile pe termen scurt ale fabricilor globale de memorie. Cu toate acestea, determinat de cererea pentru 5G și AI, capacitatea serverelor și smartphone-urilor care utilizează DRAM și Flash va crește din nou, astfel încât operațiunile pe termen lung sunt încă așteptate.

Nan Chuanming, director senior al organizației de cercetare a pieței Omdia, consideră că creșterea prețului DRAM în septembrie a fost doar un fenomen pe termen scurt și se va stabiliza la sfârșitul lunii septembrie.