Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Procesorul AI Huawei Ascend 910 va fi lansat astăzi: arhitectura Da Vinci este cel mai puternic nucleu

Potrivit site-ului oficial al Huawei, Huawei va organiza astăzi (23 august) procesorul AI Ascend 910 și procesorul MindSpore pentru computere open source. Huawei a spus că va lansa cel mai rapid procesor AI al industriei și cadrul de calcul AI cu câmp complet la viitoarea conferință de mâine.

Huawei a anunțat oficial că conferința va fi lansată de președintele rotativ al Huawei, Xu Zhijun, pentru a elibera procesorul AI Ascend 910 și cadrul de calcul MindSpore. Președintele Huawei Xu Zhijun, șeful Partidului Arhitect al Strategiei Wenshuo, colegii de strategie hardware și hardware Ai Wei și managerul general al produsului BU EI, Jia Yongli, au participat la sesiunea Q &

În octombrie 2018, la conferința de legătură completă a lui Huawei, Xu Zhijun, președintele companiei rotative Huawei, a elaborat pentru prima dată strategia AI și a anunțat oficial două cipuri AI, Shengteng 910 și Shengteng 310. Xu Zhijun a spus că Shengteng 910 a fost cipul cu cea mai mare densitate de calcul pe un singur cip.

Conform rapoartelor de tehnologie rapidă, la HotChips, conferința de top a industriei care s-a deschis luni, Huawei a introdus pe scurt câteva detalii despre Asend 910.

În cadrul conferinței, PPT arată că Asend 910 se bazează pe arhitectura de bază a lui Da Vinci și este construit cu procesul EUV îmbunătățit de 7 nm. Single Die are 32 de nuclee DaVinci încorporate, jumătate de precizie de până la 256TFOP și consum de energie de 350W. Densitatea de calcul Ascend 910 a depășit NVIDIA Tesla V100 și Google TPU v3 concurente. De asemenea, Huawei a conceput un server de calcul AI cu 2048 de noduri, cu o performanță totală de până la 512 Peta Flops (2048 x 256).

Conform informațiilor oficiale WeChat ale Huawei, Da Vinci este compus în principal din nucleul 3D Cube, unitate de calcul vector vector, unitate scalare scalară, etc. Cubul 3D accelerează operația matricei și crește considerabil puterea de calcul AI pentru unitatea de consum de energie . AI Core poate implementa 4096 operațiuni MAC într-un ciclu de ceas. În același timp, bufferul L0A, L0B și L0C sunt utilizate pentru stocarea datelor matricei de intrare și a datelor de matrice de ieșire și sunt responsabile pentru transferul datelor către unitatea de calcul Cube și pentru stocarea rezultatelor calculului.