Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Jetoanele de securitate HiSilicon au o ofertă redusă, iar camerele de supraveghere de securitate au înregistrat creșteri ale prețurilor

Recent, am aflat de pe piața securității că prețul camerelor de supraveghere de securitate a crescut.

După ce a înțeles situația de la toate părțile, autorul a constatat că creșterea prețurilor camerei este o tendință inevitabilă pe termen scurt, în principal din cauza lipsei de cipuri din amonte; pe termen mediu, pe măsură ce alți producători de cipuri interne încep să crească volumul, prețurile camerei pot rămâne stabile.

Lipsa de amonte a cipurilor determină creșteri ale prețurilor

Este cunoscut în industrie că sistemele de supraveghere video de securitate au în principal cinci tipuri de cipuri, senzori de imagine CMOS, cipuri SoC pentru camere IP, cipuri NVR, cipuri de procesare a imaginilor ISP și cipuri DVR.

În prezent, Huawei HiSilicon are o poziție dominantă pe piața de cipuri IPC SoC, ocupând peste 70% din cota de piață globală; în domeniul supravegherii video, cota sa de piață a depășit 90% și are dreptul absolut de a vorbi. Motivul acestei creșteri a prețului camerei este strâns legat de acesta.

Jiwei.com a aflat că oferta actuală de cipuri HiSilicon utilizate în supravegherea video de securitate este redusă. Unii distribuitori / agenți au început să pună la dispoziție și chiar să prăjesc stocuri. Drept urmare, unele camere de pe piața aplicațiilor din aval au început, de asemenea, să crească prețurile. .

În acest sens, sondajul Jiwei asupra companiilor din industrie a constatat că există într-adevăr un fenomen. O cunoscută companie de supraveghere video din industrie a declarat că prețul camerelor din industrie a crescut într-adevăr ușor recent, în principal din cauza cererii pieței și a fluctuațiilor de preț cauzate de lanțul de aprovizionare. Multe dintre acestea au intenții de speculație.

Un executiv al unei companii producătoare din Shenzhen a mai spus că se datorează în principal impactului aprovizionării cu cipuri din amonte, iar creșterea prețurilor este o tendință inevitabilă.

Cu toate acestea, unele companii de supraveghere video au spus că nu au primit nicio notificare în acest moment, furnizarea de cip este normală, compania nu a ajustat prețurile în prezent, iar prețurile camerei sunt stabile. În viitor, vor efectua ajustări corespunzătoare în funcție de cererea pieței și de structura lanțului de aprovizionare.

Ca răspuns la aceasta, autorul a contactat furnizorul de cipuri de securitate HiSilicon pentru a verifica situația și a constatat că există o cerere și o cerere stricte. Potrivit furnizorilor HiSilicon, întreaga gamă de cipuri de supraveghere video se află în prezent în cantități reduse; înainte de interzicerea Departamentului de Comerț al SUA, furnizarea cipurilor de securitate HiSilicon a fost relativ stabilă. După interdicție, piața a început să experimenteze deficiențe de aprovizionare, iar prețurile au început să urmeze. Aprovizionarea a crescut.

Pe termen scurt, prețurile camerei ar putea să crească din cauza lipsei de aprovizionare cu cip din amonte și alte probleme. Cu toate acestea, pe măsură ce companiile de supraveghere video aleg alte companii de cip pentru furnizare, producătorii de cipuri încep să își crească volumul. Pe termen mediu, prețurile camerei se vor stabiliza.

Multe companii alternative interne

De fapt, pe lângă HiSilicon, companiile autohtone și străine includ Fullhan Micro, National Science Micro, Beijing Junzheng, Vimicro, Novatek, Ankai Microelectronics, Xingchen Technology, Ambarella, Intel, Nvidia, Texas Instruments, etc. cip de sistem.

O cunoscută companie de supraveghere video din industrie a declarat: „Pe piața actuală de supraveghere video de securitate, deși furnizarea de cipuri HiSilicon contabilizează mai mult, se datorează faptului că produsele HiSilicon sunt mai accesibile, dar HiSilicon nu este singurul dintre care să aleagă. De asemenea, se livrează companii micro, ingenice, Fullhan și alte companii. "

Din perspectiva aplicațiilor de pe piața din aval, afirmațiile companiilor menționate mai sus pot fi confirmate. Jiwei a aflat că Fullhan Micro a obținut producția în masă a unei noi generații de produse pentru camere de securitate profesionale foarte eficiente din punct de vedere al costurilor; în același timp, a lansat un nou produs de cameră cu culori reduse, pe lângă sistemul 4K HD și sistemul de pachete wireless. , Și produse și soluții AI SoC, cum ar fi sisteme de securitate inteligente bazate pe imagini, sisteme inteligente de recunoaștere a clădirilor, etc.

În prezent, produsele de cipuri de supraveghere video ale companiei au fost utilizate în produsele gigantului de securitate Hikvision. Conform raportului anual Fullhan Micro din 2019, cantitatea de produse pe care le-a vândut lui Hikvision a ajuns la 330 de milioane de yuani, reprezentând 63,2% din totalul vânzărilor anuale, ceea ce îl face cel mai mare client.

Să ne uităm la Beijing Junzheng. Procesul actual al produselor mainstream ale companiei acoperă intervalul de la 28 nm la 16 nm, iar ambalajul se bazează pe tehnologia de ambalare de înaltă densitate.

Conform raportului anual din 2019, cipul video inteligent din Beijing Junzheng a obținut un venit operațional de 179 milioane de yuani, o creștere de la 52,61% de la an la an. Cipul său video inteligent se adresează în principal camerelor inteligente comerciale și caselor inteligente pentru consumatorii casnici și piețelor pan-video, inclusiv monitorizarea securității, clopotele ușilor inteligente, încuietorile ușilor inteligente, echipamentele de recunoaștere a feței și alte domenii.

Pe lângă companiile menționate mai sus, companiile interne de cipuri de securitate, inclusiv Guoke Micro, Vimicro, Ankai Microelectronics și alte companii de cipuri de securitate interne au lansat și produse corespunzătoare. În același timp, pe măsură ce industria de securitate intră în era inteligenței, spațiul pieței este extins în continuare, iar din ce în ce mai mulți jucători încep să se toarne pe pista de cipuri de securitate. Concurența intensificată pe piață va promova în continuare progresul rapid al întreprinderilor și va îmbunătăți performanța produselor. .

De menționat este că pe termen lung, producătorii autohtoni de supraveghere video dispun de un număr mare de soluții alternative care pot atenua problemele de alimentare cu cip în amonte, dar va dura ceva timp.

"Având în vedere suportul tehnic al cipurilor, aplicațiilor în amonte și în aval, ecosistemelor și alți factori, companiile de supraveghere video vor fi în continuare supuse problemelor de aprovizionare cu cip pe termen scurt." Executivul companiei producătoare din Shenzhen a spus că, deși produsele actuale ale companiilor de cipuri autohtone pot fi aplicate, cu toate acestea, acesta are nevoie și de o perioadă lungă de timp cu diverse produse și necesită, de asemenea, timp pentru a stabili aplicații din aval pentru o funcționare stabilă.