Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Ericsson și Tele2 au stabilit 25.000 de stații de bază 5G în Rusia

Potrivit unui raport pe site-ul oficial al Ericsson din 18 august, Ericsson și operatorul de telecomunicații rus Tele2 au finalizat desfășurarea și construcția a 25.000 de stații de bază 5G în Rusia.

Tele2 și Ericsson au semnat un acord în februarie 2019 pentru instalarea a 50.000 de infrastructuri care susțin rețele 5G în 27 de regiuni din Moscova și Sankt Petersburg. La începutul acestui an, Tele2 și Ericsson au semnat, de asemenea, un acord pentru implementarea tehnologiei high-end 5G în Rusia, la Congresul Mobile World de la Barcelona.

Site-ul oficial al Ericsson a anunțat marți că la 18 luni de la semnarea acordului, cooperarea dintre cele două părți a progresat rapid. Infrastructura originală de 50.000 a fost finalizată cu 50%, adică au fost implementate 25.000 de stații de bază 5G.

Sebastian Tolstoi, șeful afacerii din Rusia a Ericsson, a declarat: „În calitate de lider 5G recunoscut, am făcut echipă cu Tele2 pentru a lansa prima zonă de pilotaj a rețelei 5G din Rusia la Moscova. Am menținut o relație de cooperare strânsă cu Tele2. Acum lucrăm împreună Moscova este prima care implementează o rețea 5G ".

Totuși, Tele2 încă așteaptă licența 5G eliberată de Agenția Federală de Reglementare în Comunicare.

La sfârșitul lunii trecute, MTS, unul dintre cei mai mari trei operatori de comunicații din Rusia, a raportat că compania a obținut o licență pentru a furniza servicii standard de comunicații 5G cu o frecvență de 24,25-24,65 GHz în 83 de regiuni ale țării. Se raportează că licența este emisă de Agenția Federală de Reglementare în Comunicații din Rusia și este valabilă până în iulie 2025. MTS a declarat că a fost primul operator din Rusia care a obținut o licență 5G.

Ericsson a mai dezvăluit că primul pilot de rețea 5G din Rusia a fost implementat recent în rețeaua comercială Tele2 din centrul Moscovei. Proiectul pilot de rețea Ericsson 5G cu Tele2 este desfășurat în banda de frecvență de 28 GHz în modul de rețea independent (NSA), ancorand banda de frecvență LTE la Banda 7 (2600 MHz), folosind un router de buzunar 5G 28GHz ca echipament utilizator final pentru a furniza ultra- servicii de bandă largă mobilă de mare viteză.