Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Consultanță DRAMeXchange: Afectat de războiul comercial și situația epidemică, veniturile totale ale producătorilor de RF arsenid de galiu au scăzut cu 3,8% în acest an

Pe 13 iulie, Institutul de Cercetări Industriale Tuoji, o filială a consultanței DRAMeXchange, a declarat că, sub dublul impact al fricțiunilor comerciale din Sino-SUA și al epidemiei COVID-19, veniturile producătorilor de IDM și ale turnătoriilor de fabricație ale echipamentelor frontale RF asociate au fost afectate, iar în 2020 Declinul cererii terminale pentru produse de comunicații a dus la reducerea pieței front-end a frecvențelor radio GaAs. Se așteaptă ca veniturile totale pentru acest an să fie de 5.793 miliarde de dolari SUA, o scădere de 3,8% față de anul trecut.

Potrivit lui Wang Zunmin, analist la Tuoji Industry Research Institute, în conformitate cu nevoile produselor de comunicare, componentele front-end RF pot fi împărțite în principal în PA, LNA și Filtru în funcție de caracteristici diferite. În clasificarea componentelor front-end RF, semiconductorii compuși GaAs sunt potriviți în special pentru componentele PA datorită rezistenței lor la temperatură ridicată, intervalului larg de frecvențe utilizabile și zgomotului scăzut la frecvențe înalte.

Conform rapoartelor anterioare, dezvoltarea turnării domestice de arsenidă de galiu este afectată și de epidemie și de interdicția din SUA, însă mai multe constrângeri provin din propriul nivel tehnic. Turnarea internă de arsenidă de galliu intern este doar Sanan integrată de Sanan Optoelectronics Haiwei Huaxin, sub Hite High-tech.

Afectat de războiul comercial din Sino-SUA, veniturile fabricii americane din IDM au scăzut, însă producătorii chinezi de smartphone-uri încă se bazează pe importul de produse de la aceste companii IDM. Prin urmare, Tuoji Industry Research Institute consideră că IDM-ul american poate menține linia de jos într-o anumită măsură. În primul trimestru al acestui an, veniturile Qorvo au crescut cu 15,7% până la 788 milioane USD, în timp ce veniturile Skyworks au scăzut cu 5,5%, până la 766 milioane USD.

Raportul consideră că, odată cu accelerarea construcției de stații de bază globale 5G și creșterea proporției de telefoane mobile 5G în producția anuală de telefoane inteligente de către producători, veniturile producătorilor importanți RF de top IDM ar putea reveni de jos în 2021 În același timp, unele turnături pot beneficia și de acest lucru.