Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Contrapunct: veniturile din acest an se așteaptă să depășească 20 de miliarde de dolari SUA! Viteza de dezvoltare a TSMC va depăși industria semiconductoarelor

Partenerul de cip Apple TSMC va realiza o creștere cu întreaga industrie de turnare a cipurilor în 2021. Counterpoint Research susține că TSMC va continua să depășească media industriei, cu o rată de creștere de la 13% la 16%. Analiștii contrapunctului investighează industria semiconductoarelor și estimează că întreaga piață va realiza „venituri mai mari decât se aștepta” în 2020 și consideră că această situație va continua până în 2021.

În prognozele sale pentru anul viitor, compania este deosebit de optimistă cu privire la strategia de cipuri a TSMC și Apple.

Deși veniturile industriei în 2020 vor crește cu 23% față de anul anterior, până la 82 miliarde USD, Counterpoint consideră că va crește la 92 miliarde USD în 2021, o rată anuală de creștere de 12%. Pentru TSMC, creșterea estimată a vânzărilor sale de 13% până la 16% în 2021, dacă se va realiza, va depăși întreaga industrie. Într-o anumită măsură, acest lucru va fi determinat de accelerarea TSMC a producției de noduri compatibile EUV (litografie ultravioletă extremă), care implică cipuri de 7nm și 5nm. EUV este considerat a fi un „factor cheie pentru continuarea legii lui Moore”, care crește densitatea tranzistorului cipului și, prin urmare, îmbunătățește performanța.

La nivelul de 5 nanometri, TSMC va începe producția de masă în primul trimestru al anului 2020, iar Samsung va urmări cel puțin 6 luni mai târziu. Se estimează că livrările de napolitane de 5 nanometri în 2021 vor reprezenta 5% din napolitele globale de 12 inci, care este mai mare de mai puțin de 1% în 2020. Apple este considerat cel mai mare client de cipuri de 5nm în 2021 și toate comenzile sunt transmise prin TSMC, care se așteaptă să reprezinte 53% din livrări. Acest lucru se datorează utilizării de către Apple a tehnologiei de 5 nanometri în cipurile din seria A utilizate pe iPhone și Apple Silicon.

Qualcomm ar putea fi al doilea cel mai mare client cu napolitane de 5nm, parțial pentru că Apple și modemul speculat Qualcomm X60 pot fi adoptate în „iPhone 13”.

Pe piața de 7 nanometri, Apple este de așteptat să consume doar 6% din napolitane în 2021, parțial pentru că piața dominată de AMD, Nvidia și Qualcomm este extrem de aglomerată.

„Atâta timp cât vor continua preocupările legate de întreruperea lanțului de aprovizionare, producătorii de cipuri vor menține un nivel ridicat de inventar începând cu al patrulea trimestru al anului 2020”. Analiștii au adăugat că, de asemenea, acest lucru poate face ca „performanța sezonieră să fie mai bună decât în ​​mod normal” în prima jumătate a anului 2020. Deoarece clienții turnătoriei vor alege să plaseze comenzi de plăci mai devreme.

Așteptările pieței cu privire la venitul TSMC în 2021 de peste 20 miliarde USD, un nivel record, „este rezonabil în opinia noastră”, a spus Counterpoint. „Acesta va fi un an de vânzări încrucișate pentru TSMC între cei doi piloni de creștere ai smartphone-urilor și HPC.”

Se așteaptă ca TSMC să își extindă capacitatea de producție de 5nm și 3nm în 2021, acesta din urmă fiind considerat a fi consumat de Apple. Ca indicator al creșterii viitoare, „raportul cheltuieli de capital față de vânzări” se așteaptă să rămână la 40% din nivelul maxim de anul acesta.