Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Brookfield achiziționează compania solară spaniolă pentru aprobarea UE

Comisia Europeană (CE) a declarat, miercuri, că a aprobat un pachet de 50% în achiziționarea dezvoltatorului de energie solară spaniol și a operatorului X-Elio EnergySL, propus de Brookfield Renewable Partners LP.

În cadrul acordului, divizia de energie regenerabilă a Brookfield Asset Management din Canada (TSE: BAM.A) va achiziționa o participație de 20% în X-Elio de la Acek, compania deținută a familiei de antreprenori spanioli Ribera și va achiziționa, de asemenea, capitaluri proprii americane fond KKR. (NYSE: KKR) deține 30% din acțiuni.

După finalizarea tranzacției, KKR și Brookfield Renewable vor opera X-Elio printr-o joint-venture 50/50.

Comisia Europeană consideră că achiziția propusă nu va ridica nicio problemă de concurență, deoarece va avea ca rezultat „o suprapunere orizontală și verticală limitată între cele două companii”. Tranzacția a fost aprobată de Comisia Federală a Comerțului din SUA (FTC) în septembrie.

X-Elio cu sediul în Madrid are în prezent un portofoliu de instalații solare operaționale de 273 MW și încă 1.413 megawati în construcție. De asemenea, compania are un proiect mai larg de conducte de 4.800 MW în Spania, Statele Unite, Mexic, Chile și Japonia.