Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Ați beneficiat puțin de disputa comercială din Sino-SUA? Raportul arată că semiconductorii din Coreea de Sud au devenit mai puțin competitivi pe piața chineză

Potrivit Businesskorea, un raport de analiză a spus că competitivitatea semiconductorilor sud-coreeni pe piața chineză a slăbit. Institutul de politică economică internațională din Coreea (KIEP) a declarat, pe 7 iulie, că Coreea de Sud a beneficiat puțin de disputa comercială dintre China și Statele Unite.

Raportul afirma că exporturile Coreei de Sud de semiconductori de memorie către China au scăzut cu 30,4% de la 63,719 miliarde USD în 2018 la 44,348 miliarde USD în 2019. Ponderea semiconductorilor de memorie din Coreea de Sud pe piața chineză a scăzut de la 51,8% în 2018 la 46,9% în 2019, o scădere de 4,89 puncte procentuale.

În 2020, exporturile din Coreea de Sud către China vor continua să scadă ca în 2019. KIEP a atribuit scăderea competitivității slăbite a Coreei de Sud în produsele de înaltă tehnologie, inclusiv semiconductorii de memorie. Acesta a subliniat că exporturile Coreei de Sud în China au scăzut cu 77,9% în 2019, din cauza scăderii exporturilor de produse de înaltă tehnologie către China.

De fapt, exporturile Coreei de Sud în China au scăzut cu 16,0% în 2019, ceea ce este mai mare decât scăderea de 10,4% a exporturilor către lume. Din ianuarie până în mai 2020, exporturile Coreei de Sud în China au scăzut, de asemenea, cu 9,4% comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

În 2019, exporturile TIC în general au scăzut cu 19,8% de la an la an. Elementele majore de produse electronice au scăzut cu 70,5%, componentele electronice au scăzut cu 22,7%, iar echipamentele de telecomunicații au scăzut cu 4,9%.

Raportul KIEP spune că regiunile ASEAN și Taiwan din China au preluat cota de piață din Coreea de Sud. De fapt, cota Coreei de Sud din importurile de produse TIC din China a scăzut de la 21,0% în 2018 la 17,5% în 2019, în timp ce importurile din ASEAN și Taiwan din China au crescut cu 6%, respectiv 1,4%. Cu toate acestea, raportul a subliniat, de asemenea, că, deși acțiunile Taiwan, ASEAN și UE în importul de produse de înaltă tehnologie din China continentală au crescut, acțiunile din Coreea de Sud, Japonia și Statele Unite au scăzut.

KIEP a explicat: „Deoarece China impune tarife pentru produsele americane, țările ASEAN și UE beneficiază de piața de import a Chinei”.