Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple solicită Samsung să predea documentele de confidențialitate pentru a adăuga dovezi împotriva acuzațiilor de monopol

Conform rapoartelor, Apple încearcă să se apere în fața taxelor anticoncurențiale. Recent, Apple a încercat să forțeze principalul său concurent Samsung să predea documente private despre magazinul de aplicații al companiei sud-coreene.

Apple a fost acuzată că a deteriorat interesele dezvoltatorilor și consumatorilor prin înfometarea concurenților din magazinul de aplicații. Într-o apărare recentă într-un proces, producătorul de iPhone a solicitat Samsung să predea documentele și informațiile relevante.

După ce dezvoltatorii „Fortress Night” au acuzat Apple de un suspect de monopol, controlul și gestionarea Apple asupra magazinului său de aplicații a atras atenția largă. Tim Cook (directorul executiv al companiei), Tim Cook, a apărut și el la apărarea Apple.

De fapt, în ultimii zece ani, Apple a fost adesea trimisă în judecată în instanțele americane pentru comportamentul său monopolist în magazinul de aplicații. Unii utilizatori de iPhone au acuzat Apple că a taxat dezvoltatorii o cotă de 30% pentru achizițiile în aplicație, ceea ce a dus la creșterea prețului achizițiilor în aplicație; unii dezvoltatori au acuzat Apple că a înrăutățit situația dezvoltatorilor de aplicații. În cele două procese, consumatorii și dezvoltatorii au fost de acord că Apple a putut solicita o cotă de 30%, deoarece compania și-a înăbușit în mod nedrept concurenții din magazinul de aplicații.

Pentru a se opune acestei afirmații, Apple a solicitat Samsung să producă documente de acum 14 ani pentru a demonstra că compania sud-coreeană a operat și propriul său magazin de aplicații, Galaxy Store, unde utilizatorii de telefoane Android pot descărca și achiziționa aplicații.

Afirmația Apple este că utilizatorii de telefoane Android au la dispoziție mai multe magazine de aplicații (inclusiv Samsung Galaxy Store), dar Samsung partajează încă 30% din achizițiile din aplicație, astfel că cota de 30% nu poate fi considerată rezultatul așa-numitului „monopol” . "Ca răspuns la afirmațiile reclamantului cu privire la un prejudiciu competitiv, Apple a încercat să pună la îndoială argumentul său principal potrivit căruia Apple percepe artificial o cotă mare de comisioane, deoarece dezvoltatorii pot vinde aplicații doar în magazinul de aplicații Apple", au scris avocații Apple în documentele legale Tao.

În martie, Apple a solicitat oficial filialei americane Samsung să furnizeze documente relevante, inclusiv "documente interne la nivel înalt legate de platformele mobile" și "date agregate privind instalațiile, utilizarea, veniturile și performanța Galaxy Store".

Cu toate acestea, este raportat că Samsung a „refuzat să ofere un răspuns semnificativ până în prezent”, iar explicația Samsung este că „statutul său de concurent poate exonera compania de obligații”. Avocații Apple au spus: „Refuzând să aibă o cooperare fructuoasă cu Apple, Samsung a ales o alegere confuză și încăpățânată”.

Prin urmare, Apple solicită un ordin judecătoresc pentru a forța Samsung să predea aceste documente. Avocații Samsung au spus însă că Apple era prea largă. "Pentru a dovedi că Apple concurează cu filiala americană (SEA) a Samsung, Apple trebuie să acceseze cercetările confidențiale, secretele comerciale și alte imagini sensibile ale SEA. Cererea Apple este logic contradictorie."