Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple A14 va începe producția de masă în T2, sub capacitatea de producție a sacului TSMC 5nm două treimi

Apple va lansa patru smartphone-uri iPhone 12 din seria 12 în a doua jumătate a anului 2020. Pe lângă procesorul A14 Bionic cu performanțe de calcul mai puternice, va fi echipat și cu un modem Snapdragon X55 Qualcomm și va suporta doar Sub-6GHz în funcție de rețeaua 5G din fiecare țară sau suport sincron pentru Sub-6GHz și mmWave (undă milimetrică). Industria lanțului de aprovizionare a subliniat că Apple A14 folosește un proces de 5 nanometri, iar Qualcomm X55 folosește un proces de 7 nanometri. Comenzile de turnătorie Wafer sunt preluate de TSMC. Printre ele, Apple A14 va începe producția în masă la sfârșitul celui de-al doilea trimestru și va acoperi o treime din TSMC. 5nm capacitate de producție.

Cheltuielile de capital ale TSMC în 2019 și 2020 vor crește până la 14-15 miliarde USD, ceea ce este utilizat pentru a crește capacitatea de producție de 7 nanometri și pentru a accelera capacitatea de producție de 5 nanometri. Seria iPhone 11 de la Apple lansată în 2019 a avut vânzări mai bine decât se aștepta. În plus, în prima jumătate a anului 2020 va fi lansat un iPhone SE 2 cu costuri reduse cu același procesor A13. Cererea de la Apple pentru turnatura de plafon de 7nm a TSMC rămâne mare.

Deoarece țările vor deschide rețele de telecomunicații 5G în 2020, iPhone 12 Apple lansat în 2020 va sprijini 5G. Știrile lanțului de aprovizionare arată că Apple trebuie să lanseze patru iPhone 12s, inclusiv iPhone 12 cu panouri OLED de 5,4 inci și 6,1 inch, iPhone 12 Pro cu panou OLED de 6,1 inchi și iPhone Pro Max cu panou OLED de 6,7 inci. Printre acestea, iPhone 12 Pro / Pro Max va fi echipat cu 3 lentile și suportă timpul de zbor (ToF).

Toate seriile Apple iPhone 12 sunt echipate cu procesoare de aplicații A14 și vor fi produse în masă folosind procesul de 5 nm al TSMC. TSMC 5nm a intrat în stadiul de producție de încercare și va intra în producția de masă în prima jumătate a anului 2020. Apple și Huawei Hisilicon sunt primii doi clienți majori. Apple este optimistă că iPhone 12 care acceptă 5G va genera o cerere puternică de înlocuire pentru iPhone 7/8 și alți utilizatori de mașini vechi. Piața este optimistă, deoarece livrările vor vedea peste 100 de milioane de unități. Producătorii de echipamente estimează că Apple a contractat deja două treimi din TSMC. Capacitatea de producție de 5 milimetri, producția în masă va începe la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2020.

Apple a ajuns la o înțelegere cu Qualcomm și a cumpărat business-ul cu cip Intel 5G, dar seria iPhone 12 va fi complet echipată cu modemul Qualcomm 5G X55. Qualcomm X55 este în prezent singurul cip de modem 5G care acceptă simultan Sub-6GHz și mmWave. Apple va suporta doar bandă sub-6GHz sau bandă dublă în același timp, prin ajustarea firmware-ului. Deoarece Qualcomm X55 folosește producția în masă a TSMC de 7 nm, determinată de cererea puternică a Apple, Qualcomm a rezervat agresiv capacitatea de producție de 7 nm în 2020, acesta fiind unul dintre motivele cheie ale utilizării capacității de 7 nm a TSMC pentru a rămâne complet încărcat în prima jumătate a anului.

Venitul consolidat al TSMC în noiembrie a crescut cu 1,7% lunar față de 10.878,84 miliarde RMB, care a fost un venit lunar record, care a fost o creștere anuală de 9,7%, iar veniturile consolidate pentru 11 luni anterioare au atins 966.6672 miliarde de yuani, o creștere de 2,7% de la un an la an. Persoana juridică estimează că veniturile TSMC din trimestrul al patrulea și întregul an vor atinge valori maxime record. În primul trimestru al anului 2020, veniturile vor scădea ușor cu 5% din cauza scăderii zilelor lucrătoare. După al doilea trimestru, acesta va atinge un maxim de la sfert la sfert. În prima jumătate a anului, 2020, veniturile și profitul vor continua să atingă valori maxime record.