Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

A doua generație a AMY EPYC a intrat în China, cum este înființat „Imperiul Roman” de 7 nm?

De la revenirea pe piața procesatorilor de centre de date în 2017, AMD nu și-a ascuns niciodată ambiția de a face diferența în acest domeniu. Fie că este generația lui 霄 龙 EPYC din Napoli, sau a doua generație a Romei și viitoarea Milan și Genova, aceasta reprezintă o metaforă puternică a „imperiului” și „întinerire”.

AMD a anunțat la Summit-ul partenerului AMD Greater China Partner de la Beijing în urmă cu o săptămână că a anunțat că procesorul de server EPYC Snapdragon din a doua generație Roma a intrat oficial pe piața chineză. Spațiul vast de piață, cererea puternică a pieței, dorința industriei și așteptarea pentru 7 nm vor aduce, fără îndoială, mai multe oportunități pentru AMD. Însă, până la urmă, „Roma nu este construită într-o zi”, AMD intenționează să revină la gloria sa anterioară, la iterarea continuă a produsului, să recâștige încrederea clienților și reputația pieței, precum și la un ecosistem complet, etc., toate trebuie să fie lucrate cu atenție în timp, în timp ce AMD mai trebuie să facă față unui contraatac împotriva Intel, posibil de la un concurent.

Dar cel puțin din punctul de vedere actual, AMD are o idee clară, un joc acerb și implementarea este în vigoare. În cadrul „perioadei ferestrei”, bazându-se pe diferitele aurore ale binecuvântării proceselor avansate, AMD începe să construiască un „Imperiu Roman” de 7 nm. .

Regele rentabilității continuă să câștige încredere

AMD este destul de „distras” la Roma. A fost prima publicitate la summitul partenerilor organizat anul trecut la Beijing. Acesta a fost dezvăluit oficial la Taipei Computer Show în luna mai a acestui an, apoi a fost lansat la San Francisco în august anul curent. Cipul de server X86 al procesului 7nm este foarte așteptat de AMD. La momentul împlinirii a 50 de ani de la AMD în 2019, apariția Romei a fost destul de cadou.

Din punct de vedere al performanței, Roma are o serie de date indicative, foarte capabile să joace. Primul procesor de clasă server din lume care acceptă tehnologia PCI-E 4.0, cu până la 64 de nuclee în industrie. Noua arhitectură Zen2 oferă o îmbunătățire a performanței generale de 15% față de generația anterioară, cu o dublă performanță și cu 4 puncte flotante din generația anterioară a Napoli, precum și ambalaje și caracteristici de securitate inovatoare la nivel mic. Fiind cel mai puternic cip din actualul cip de server X86, Roma are mai mult de 100 de performanțe record.

În același timp, procesul de 7 nm reduce și mai mult consumul de energie și costurile, ceea ce face din Roma un avantaj preț / performanță foarte puternic în comparație cu produsele Intel. Fie că este vorba de demonstrația AMD de un singur Rome cu 64 de nuclee în raport cu Xeon Platium 8180M cu 28 de nuclee Intel, cu 28 de nuclee, sau de un număr mare de rezultate ale testelor terțe, Roma poate câștiga.

În plus, Roma poate reduce costul total de proprietate (TCO) cu până la 50% sub o varietate de sarcini de muncă, iar prețul Romei poate ajunge la jumătate din produsele Intel în ceea ce privește prețul.

În proiectarea IC, arhitectura și procesul sunt indicatori cheie care determină performanța produsului. Cu aceste avantaje, AMD a marcat un sfert din cota de piață a procesorului de server în 2003-2006, iar apoi Intel a oferit „Tick-Tock” „Strategia a redobândit piața pierdută.

În ultimii zece ani, AMD nu a avut niciodată un produs atât de competitiv în domeniul procesorului serverului. Acum, inițiativa a revenit la AMD. În ceea ce privește AMD, AMD a obținut poziția de lider a Intel în tehnologia proceselor pentru prima dată în zece ani. Întotdeauna am ales să joc pe 7nm și să reușesc, iar întârzierea procesului de la Intel a oferit AMD o oportunitate excelentă de dezvoltare.

Dezvoltarea rapidă a industriei semiconductorilor a dus la strategia companiei este extrem de importantă și nu poate fi pierdută. După ce AMD și-a anunțat revenirea în business center-ul de date și arhitectura X86 în 2017, a formulat primul său plan de cinci ani. Prin evoluția continuă a liniei de produse, speră să finalizeze triplul salt de „a intra, a prinde și a depăși”.

Astăzi, arhitectura de 14 nm "Zen" a primei generații din Napoli, arhitectura "Zen2" a 7nm a celei de-a doua generații a Romei a fost lansată cu succes, potrivit AMD, actuala arhitectură 7nm + "Zen3" a celor trei generații din Milano are a fost finalizată așa cum a fost programată, patru generații de Genova proiectează așa cum a fost planificat în.

O evoluție clară a foii de parcurs, iterațiile stabile ale produselor și execuția puternică sunt esențiale pentru a asigura succesul AMD. Conform micro-rețelei de colectare, în ultimii trei ani, AMD avansează aceste planuri așa cum este programat, iar eroarea de timp nu va depăși un sfert.

Ceea ce este de lăudabil este că, spre deosebire de performanța procesorului de server de 10 ani de la Intel, „pasta de dinți de stoarcere” a evoluat ușor. Seria 霄 龙 EPYC a obținut o îmbunătățire semnificativă a performanței pentru fiecare generație de produse, ceea ce este foarte potrivit pentru puterea de calcul ridicată actuală. Situația necesară a pieței și a industriei.

Acesta este, de asemenea, cel de-al doilea principiu important al atenției CEO-ului AMD, Su Zifeng, asupra produsului performant final, și anume executarea eficientă și puternică. Prin evoluție continuă, produsele corespunzătoare sunt lansate la nodurile procesului de proces, așa cum sunt programate, iar angajamentele sunt repetate. Pe baza asigurării performanței, se asigură că foaia de parcurs a produsului va fi executată stabil și la timp.

În acest fel, AMD speră să aducă modificări perturbatoare în centrul de date și, mai important, să ofere clienților un traseu stabil pe termen lung, oferind încredere pieței și încredere în produsele AMD și obținerea continuă a clienților.

Evoluția celor două generații de produse a făcut ca AMD să vadă speranța redresării pe piață. Potrivit firmei de cercetare Mercury Research, cota de piață a serverului AMD a crescut la 3,2% în trimestrul IV 2018. Potrivit DigiTimes, AMD are în prezent o cotă de piață de aproximativ 5%. După lansarea Romei, așteptarea generală a pieței arată că cota de piață a AMD pe chips-urile serverului va ajunge la 10% până la sfârșitul anului 2019. Comparativ cu mai puțin de 1% la revenirea la business-ul centrelor de date în urmă cu doi ani, a apucat deja 10 cota de piață de ori.

Reinventarea centrului de date pentru a respinge „creșterea țestoasei”

Creșterea și boom-ul industriilor emergente, cum ar fi cloud computing (în special în domeniul calculului de margine), datele mari, inteligența artificială și 5G au cerut noi cerințe privind viteza și cantitatea procesării datelor, aducând noi oportunități industriei centrelor de date. . Centrele de date moderne se confruntă acum cu tot mai multe provocări, cum ar fi urmărirea puterii de calcul, reducerea costurilor totale de proprietate, creșterea dimensiunilor, securității și confidențialității.

Așadar, serviciile moderne ale centrelor de date necesită arhitectură, performanță, scalabilitate și securitate avansate cu procesoare mai puternice. Cu toate acestea, în opinia lui Zhou Junjie, directorul de vânzări al Diviziei Comerciale AMD China, în ultimii ani, performanța serverelor mainstream cu două căi a crescut cu doar 15% pe generație, iar prețul a crescut cu 15%. Aceasta este aproape aceeași cu „creșterea țestoasei”. El consideră că AMD reface noul standard CPU procesor, iar îmbunătățirea performanțelor se măsoară prin dublare.

Pe scurt, AMD speră să redefinească standardele centrelor moderne de date sau să promoveze transformarea centrelor moderne de date. AMD consideră că un procesor durabil, o nouă arhitectură GPU, o nouă soluție de integrare a cipurilor și sistemelor și un ecosistem deschis vor conduce această transformare.

Prin urmare, această idee poate fi văzută atât în ​​proiectarea Napoli, cât și în specificația de parametri a Romei. Cum ar fi evoluția continuă a arhitecturii „Zen”, proiectul inovativ de chiplet „chiplet”, îmbunătățirea performanței 2x și reducerea TCO cu până la 50%.

Acest lucru este în conformitate cu temperamentul subversivelor AMD și, desigur, se află în propria poziție pe piață, alegerile pe care trebuie să le facă Xiaobo și, desigur, bazate pe inovația tehnologică și acumularea profundă.

În activitatea centrelor de date, Snapdragon EPYC este vizat în principal la trei scenarii majore de aplicare: servicii cloud, nivel de întreprindere și computere performante.

Motivația principală pentru furnizorii de servicii cloud și clienții pentru întreprinderi este reducerea costurilor de achiziții, în același timp căutând și alternative de la Intel. Pentru domeniul de înaltă performanță, există o continuă căutare a puterii de calcul, iar AMD poate satisface această cerere. În prezent, AMD a colaborat cu producători principali în aproape toate aceste domenii.

În domeniul serviciilor cloud, puteți vedea că Microsoft, Google, Amazon, Tencent, Baidu, Twitter, etc. au lansat deja produse conexe bazate pe Roma sau lucrează împreună, iar mulți dintre acești furnizori sunt și clienți Intel.

Furnizorii de servicii cloud sunt domeniile pe care se bazează foarte mult AMD. Piața serverului general este cloud și centrul de date. Odată cu implementarea 5G și pe Internet of Things, mai multe cereri în centrul de date vor conduce la creșterea principală a serverelor cloud.

Tencent Cloud a ajuns deja la o colaborare aprofundată cu AMD. Este un început foarte bun. Fiind primul producător de cloud din țară care a atins un milion de servere, iar activitatea principală în următorii doi ani, producătorii de cloud vor aduce creșterea AMD. şansă. În prezent, Tencent Cloud a lansat o nouă generație de instanță cloud server SA2 bazată pe procesorul Rome. Performanța generală a crescut cu peste 35% comparativ cu generația anterioară, iar prețul a fost redus cu 30%.

La nivel de întreprindere, este mai sensibil la costuri și spațiu. Având în vedere activitatea de vânzare cu amănuntul online ca un caz de aplicație, bazat pe produsul-pilot principal al Romei 7742, raportul preț / performanță a crescut de 4 ori. Implementarea inițială a aplicațiilor Java a întreprinderii necesită 60 de servere cu 2 căi. Necesită 33 servere, reducerea costurilor cu 44%, reducerea numărului cu 45% și îmbunătățirea performanței cu 83%.

În ceea ce privește calculul de înaltă performanță, inclusiv gigantul IT francez Atos, Centrul IT de știință IT finlandez (CSC) și organizația națională de calcul de înaltă performanță franceză GENCI, toate lucrează la cooperarea de la Roma și, de asemenea, stabilesc o serie de înregistrări de performanță în domeniul calculului performant. AMD lucrează, de asemenea, cu Oak Ridge Labs în Statele Unite. Acesta intenționează să implementeze cel mai puternic supercomputer din lume în 2021. Puterea de calcul țintă va depăși 1,5 exaflop, care va fi actualul super-calcul global în primul rând până la a 100-a putere de calcul. Sumă.

Piața Chinei „medicamentul potrivit” pentru a spori recunoașterea

Astăzi, de la comunicații, internet, inteligență artificială până la fabricație inteligentă, date mari și economie împărtășită, economia digitală a devenit cea mai importantă bază industrială din lume, modelul de afaceri și noua formă economică.

Economia digitală a Chinei este, de asemenea, într-o perioadă de creștere rapidă. China menține în continuare statutul de a doua cea mai mare economie digitală din lume (prima din SUA). Conform cifrelor publicate de Academia de Științe Sociale din Shanghai, economia digitală a Chinei a crescut în același ritm timp de trei ani consecutivi. În primul rând, este de 21,5% în 2016, de 20,3% în 2017 și de 17,6% în 2018. În 2019, este de așteptat să crească cu 15% (6% în SUA).

Piața chineză a devenit una dintre prioritățile strategiei de afaceri a centrelor de date ale AMD, cu o cerere puternică a pieței și un spațiu larg al pieței. De exemplu, în domeniul calculelor de înaltă performanță, organizația se așteaptă ca scara globală să ajungă la 74 de miliarde de dolari până în 2021, din care 25% se află pe piața chineză.

Potrivit lui Scott Aylor, vicepreședintele global al AMD și directorul general al afacerilor pe server, setea de putere și costuri de calcul este o provocare comună în domeniul centrului de date global. În ceea ce privește performanța, viteza inovației și performanța costurilor, clienții chinezi vor reflecta Mai mult.

„China este cea mai activă piață pentru inovare. China a fost în fruntea lumii în ceea ce privește plățile mobile și 5G. Noi aplicații apar în mod constant și o nouă concurență va fi declanșată. AMD este un furnizor de procesoare de bază. În acest moment, lansarea produsului a satisfăcut o varietate de nevoi ", a declarat Scott Aylor pentru reporterul micro-grid.

Liu Hongbing, vicepreședinte al AMD, vicepreședinte global și director general al Unității de Afaceri a Greater China, a declarat într-un interviu că clienții chinezi de astăzi devin mai „deștepți”, din trecut, doar preocupați de câte mașini să cumpere, cât de mult puterea este necesară pe watt. Se concentrează mai mult pe economii de costuri și energie, deoarece acestea trebuie să crească mai rapid, reducând totodată consumul de energie. Deci, de la tehnologia 14nm la 7nm, AMD asigură mai multă putere de calcul cu un consum mai mic de energie, toate acestea fiind pentru a răspunde rapid și mai bine nevoilor dezvoltării tehnologiei sociale chineze.

Deci, cum vă vindeți produsele mai bine? Potrivit lui John Taylor, vicepreședintele global al AMD și directorul principal de marketing, primul este promovarea atenției industriei prin promovarea și promovarea performanțelor EPYC și a altor avantaje. Al doilea este să instruiască personalul de vânzări profesionale pentru a fi mai direct implicat. Cumpărătorul părții decizionale este atracat. Al treilea este să consolideze capacitățile de marketing digital pentru a ajunge mai bine la factorii de decizie din întreprindere pentru a face profesioniști în domeniul deciziilor IT și migrația cloud, astfel încât să înțeleagă că AMD poate oferi acum mai multe opțiuni prin intermediul produselor EPYC. Folosind acest lucru ca punct de intrare, combinat cu cazuri de succes, vom introduce acești factori de decizie la superioritatea mai mare a EPYC și îi vom permite să o accepte treptat.

La Summit-ul pentru partenerii din China Mare din acest an, Tencent Cloud, Dell Technology Group, Xinhua III, Lenovo, VMware și alți parteneri ai lanțului industrial au anunțat cele mai noi produse și soluții bazate pe procesorul AMD EPYC din a doua generație, care a aterizat oficial în Marea Chineză. Piața raională. Scott Aylor a spus că acceptarea pe piață a celei de-a doua generații de servere Opteron este foarte bună, indiferent dacă este în cloud sau în partenerii de canal OEM.

La sfârșitul lunii august, Lenovo a lansat oficial două produse server echipate cu procesoare seria EPYC 7002, SR655 și SR635. Conform rezultatelor testelor Lenovo, noile produse pot ajuta clienții să reducă costurile de operare hardware cu 46%, în timp ce costurile software pot fi reduse cu 72%. .

"Rezultatul comparației se bazează pe o platformă standard de mașini virtuale 320. Datele furnizate de Lenovo arată că numărul de servere tradiționale cu două sensuri și server nou este de 5 până la 9, iar numărul de procesoare este de 5. Perechea are 18 perechi. Licența a fost redusă de la 18 la 10, ceea ce a costat inițial 400.000 USD, iar acum are nevoie doar de 180.000 de dolari ", a declarat Huang Shan, directorul managementului de produse al Grupului Lenovo DCG China.

Un producător de server a spus Ji Wei. Clientul este foarte interesat de serverul Opteron din a doua generație, iar arhitectura sa multi-core este foarte potrivită pentru aplicații mainstream cum ar fi virtualizarea și calculul de înaltă performanță (HPC), iar platforma AMD este, de asemenea, evidentă din punct de vedere al prețului. Avantajele. Mulți clienți chinezi testează platforma AMD, iar rezultatele sunt foarte pozitive.

„Mai ales pentru clienții de internet, cea mai mare provocare este să construim un centru de date care să nu poată ține pasul cu viteza serverului. Atunci când puterea de calcul este ridicată, nu există loc pentru a o cumpăra, deci trebuie să fie acceptată. După ce performanțele unei singure mașini sunt îmbunătățite, clientul se bucură de mai mult. Mai multe resurse, fără a fi nevoie să cumpărați mai mult teren, energie electrică, costuri de întreținere etc. sunt, de asemenea, reduse corespunzător, ceea ce este crucial pentru utilizatori să facă față dezvoltării rapide a aplicațiilor în viitor ”, a spus sursa.

Construirea unei adevărate provocări a ecologiei industriale de 7 nm în anul următor

După rezolvarea performanței, a costurilor și a evoluției continue, AMD a înregistrat progrese bune după revenirea pe piața serverului. Dar totuși trebuie să vă confruntați cu două probleme cheie.

Primul este ecologia, care este și cea mai preocupată problemă a lumii exterioare.

"AMD a pierdut o voce pe piața centrelor de date de un deceniu, iar Intel a construit un ecosistem complet. Astăzi, 95% din ecosistemul X86 este Intel, în acest moment AMD