Alegeți țara sau regiunea dvs.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Un cunoscut savant chinez Zheng Songguo a fost arestat în drum spre casă! Statele Unite au lansat o „campanie de curățare” împotriva Chinei în comunitatea științifică și tehnologică

Departamentul de Justiție al SUA a declarat joi că un imunolog chinez care lucrează la o universitate americană a fost acuzat că a folosit ilegal fonduri de granturi pentru a dezvolta cunoștințe științifice pentru guvernul chinez. Puterea „cercetării” a crescut.

Bloomberg a raportat că declarația Departamentului de Justiție din SUA a subliniat că Song Guo Zheng, un expert în reumatism și imunologie în vârstă de 57 de ani de la Școala de Medicină a Universității de Stat din Ohio, a ascuns că a ținut Institutele Naționale de Sănătate (NIH) aproximativ 4. milion. Subvenția în dolar american este folosită pentru cercetarea în reumatologie și imunologie în China, în timp ce se află la anchetatori. Rechizitoriul a dezvăluit că cazul lui Zheng Songguo a implicat eșecul său de a dezvălui că a primit asistență financiară din partea guvernului chinez în timp ce lucra la Universitatea din Ohio și lucrările sale anterioare la Universitatea din sudul Californiei și la Universitatea de Stat din Pennsylvania.

Pe 22 mai a acestui an, Zheng Songguo a ajuns pe Aeroportul Internațional Ted Stevens Anchorage din Arras și a fost arestat în timp ce se pregătea să zboare spre Zhengzhou, China. El a transportat trei bagaje mari de bagaje, o valiză mică și o servietă cu două laptopuri, trei telefoane mobile, câteva discuri USB, câteva epruvete de argint, pașaportul chinezesc al familiei sale și o faptă în China Așteptați obiecte. Statele Unite au intentat o acțiune penală pe 23 mai și au început audieri joi. Instanța a dispus să nu fie acordată cauțiunea în cadrul ședinței de reținere.

Procesele penale ale Departamentului de Justiție din SUA, lansate joi, au dezvăluit mai multe detalii. Rechizitoriul și alte documente transmise Curții Federale din Ohio arată că Zheng Songguo este asociat de multă vreme cu agenția chineză „Program de talente” din China. Zheng Songguo a primit aproape 5 milioane USD în granturi de cercetare federale, dar nu a spus Institutelor Naționale de Sănătate despre parteneriatul său cu instituțiile chineze și informații despre fondurile suplimentare acordate de China. După ce Universitatea de Stat din Ohio l-a cercetat, i s-a acordat concediu administrativ. Ulterior, Zheng Songguo intenționează să se întoarcă rapid în China.

Cazul este soluționat de Avocatul SUA din districtul sudic al statului Ohio. Procurorul David M. DeVillers a declarat într-o declarație emisă joi: "După ce a aflat că angajatorul a demarat proceduri administrative și dacă a respectat regulile de acordare a contribuabililor sponsorizați de contribuabili, Zheng Songguo intenționează să fugă din Statele Unite; în acest proces, L-am dat în judecată pe Zheng ".

Avocații lui Zheng Songguo nu au răspuns direct la acuzațiile procuraturii. Conform fișei avocatului, Zheng Songguo este un rezident permanent al Statelor Unite și a negat toate acuzațiile de urmărire penală împotriva lui. Zheng Songguo a declarat instanței prin intermediul unui interpret: „Am înțeles” aceste afirmații, dar nu sunt de acord cu toate aceste afirmații ”.

Zheng Songguo este originar din Chizhou, Anhui și a absolvit și a lucrat la Universitatea Medicală Anhui și Universitatea Medicală din Shanghai. Conform informațiilor publice de pe site-ul web al Spitalului Tongji al Universității de Științe și Tehnologie din Huazhong, Zheng Songguo a fost angajat ca profesor vizitator în Spitalul Tongji din Universitatea de Știință și Tehnologie din Huazhong în 2014; el a fost angajat de mult timp în cercetarea mecanismului de inducție, dezvoltare și întreținere a celulelor T de imunitate reglatoare, care este invenția internațională a omului de știință TGF-β lider în lucrarea de inducție și reglare a celulelor T.

În 2014, Zheng Songguo a fost un profesor pe tot parcursul vieții și director al Centrului de Cercetare a Bolilor Autoimune, un doctorand și un supervizor postdoctoral la Școala de Medicină a Universității din Pennsylvania. La acea vreme, el a servit, de asemenea, în calitate de revizor principal al proiectului pentru China National Science Science Foundation, 863 și 973 al Ministerului Chinez al Științei și Tehnologiei și a fost, de asemenea, American Heart Association, American Arthritis Foundation, American James Foundation, Asociația Americană de Reumatologie și MS australian. Experți în revizuirea finală a fundațiilor multinaționale precum Fundația de cercetare.

Zheng Songguo a câștigat mai multe premii de imunologie și realizare științifică, printre care: China Baosteel Education Award, National Arthritis Foundation Freda Norton Memorial National Memorial Scholar Award, California Area of ​​the Year Outstanding Immunologist Award, James R Kelinenberg Award, The National Natural Science Foundation din China Jieqing Project Award (de peste mări), Asociația Americană de Reumatologie, Premiul pentru inovație în curs de inovare, Premiul pentru imunologie excepțională al Alianței Internaționale pentru Imunologie, etc.

Declarația a declarat: „Acesta este cel de-al treilea caz recent în biroul nostru care a implicat transferul ilegal de proprietate intelectuală și cercetare în China.”

Un sondaj este lansat la fiecare 10 ore, o acțiune de „curățare” împotriva experților chinezi?

În ultimii ani, în contextul războiului comercial chino-american, Statele Unite au continuat să pună la îndoială loialitatea profesioniștilor chinezi. FBI și Institutele Naționale de Sănătate și alte departamente au început să investigheze savanții care colectează informații pentru China în universitățile americane sau instituții academice și cercetători care au participat la „Programul de mii de talanți”, dar nu au raportat, ba chiar au inclus Statele Unite. . Savant. New York Times a raportat la 5 noiembrie anul trecut că investigațiile NIH și FBI s-au extins la 71 de instituții medicale la nivel național, implicând 180 de cazuri potențiale de furt de proprietate intelectuală, dintre care 24 de cazuri de activitate infracțională suspectate pot fi transferate către departamentul de proceduri penale.

Înainte de Zheng Songguo, în mai, FBI a arestat și acuzat Wang Qing, fost cercetător la Clinica Cleveland, care s-a angajat în cercetarea medicinii moleculare și a fost un om de știință la Universitatea din Arkansas pentru NASA. Acuzația împotriva lui se susține: Dr. Wang Qing și-a ascuns intenționat legătura cu universitățile chineze cu guvernul SUA și Centrul Medical Cleveland. Deși a primit 3 milioane de dolari în finanțare pentru cercetare de la universitățile chineze, el a solicitat și la Cleveland Medical pentru aceeași cercetare. 3,6 milioane de dolari SUA.

Cu doar două zile înainte de arestarea doctorului Wang Qing, Departamentul de Justiție al Statelor Unite a anunțat, pe 11 mai, ora locală, că Li Xiaojiang, un cunoscut om de știință chinez de la Universitatea Emory, a fost condamnat la un an de închisoare de Curtea Districtului SUA și condamnat la probă, și a cerut returnarea „ilegal” Venitul a fost de 35089 USD. Documentele de urmărire penală din SUA susțin că Li Xiaojiang a înșelat guvernul american pe motiv că a participat la „Programul de mii de talente” și a învățat la mai multe universități chineze să obțină cel puțin 500.000 USD în venituri de peste mări, primind totodată cercetări de la Institutele Naționale ale Finanțare pentru sănătate (NIH).

În același timp, Simon Saw-Teong Ang, profesor chinez-american la Universitatea din Arkansas și director al departamentului de electronică de înaltă densitate la Departamentul de Inginerie Electrică, a fost arestat. El a fost acuzat de Departamentul de Justiție al Statelor Unite și a ascuns relația sa cu guvernul chinez și companiile chineze atunci când a solicitat finanțare NASA. Relație, suspectată de fraudă.

În august 2019, Tao Feng, un chimist chinez de la Universitatea din Kansas, a fost acuzat de patru capete de fraudă doar pentru că nu a dezvăluit munca cu normă întreagă la o universitate chineză când a obținut fonduri federale.

Fostul profesor de Virginia Tech, Zhang Yiheng, a fost arestat la 20 septembrie 2017 și a fost condamnat la trei acuzații de fraudă în 24 februarie 2019. Zhang Yiheng a fost acuzat că a solicitat 1,1 milioane USD pentru finanțarea cercetării în Statele Unite pentru proiecte de cercetare din China. și lucrează ca cercetător la Institutul de Biotehnologie Industrială Tianjin, Academia Chineză de Științe.

Directorul FBI, Chris Wray, a declarat într-un discurs public săptămâna aceasta că au fost acuzați că au acceptat milioane de dolari în subvenții federale, în timp ce își ascundeau participarea la „Programul de mii de talanți” din China, care constituia fraudă. "FBI inițiază un caz de contraspionaj legat de China la fiecare 10 ore."

Cu toate acestea, în spatele acestor cazuri, dovezile așa-numitului „transfer de proprietate intelectuală” nu au fost niciodată publicate.

Campania de curățare a vizat chiar oameni de știință albi, născuți și crescuți în Statele Unite.

În ianuarie 2019, Departamentul de Justiție al Statelor Unite l-a trimis chiar pe Charles Lieber, profesor de nanoștiință la Universitatea Harvard și șef al Departamentului Chimie și Biologie Chimică, la judecată. Acuzele împotriva lui au fost legate și de universitățile chineze și au participat la conducerea Universității Wuhan. Proiecte de cercetare științifică.

Motivele urmăririi penale în aceste cazuri sunt identice cu Wang Qing. Nu numai în lumea academică, ci și în cea industrială, Statele Unite au inițiat multe arestări care vizează experți chinezo-americani.

În mai 2015, Zhang Hao, profesor la Universitatea Tianjin din China, a fost păcălit în Statele Unite în numele participării la o conferință academică din 2015. Zhang Hao a fost arestat sub formă de „aplicare a legii phishing” și acuzat de „economic spionaj ”și„ furturi secrete comerciale ”. La 26 iunie a acestui an, Curtea Federală a Statelor Unite a hotărât că Zhang Hao a fost condamnat pentru furtul secretelor de afaceri de înaltă tehnologie din SUA și spionajului economic și va face față până la 10-15 ani de închisoare și o amendă de până la 250.000 de dolari SUA pentru fiecare crimă. Este de așteptat Sentința pe 31 august.

Pe 15 februarie 2018, Xi Ning, principalul expert în roboți din China, a fost arestat pentru fraudă în Statele Unite. Locația sa principală a fost transferată la Hong Kong în 2015.

La 24 iunie a acestui an, Curtea de District a Statelor Unite pentru San Francisco a emis un mandat de arestare împotriva managerului general al Fujian Jinhua, Chen Zhengkun și a doi ingineri din Micron, care s-au schimbat locurile de muncă cu UMC. Cazul Jinhua sancționat în spatele său poate fi văzut ca începutul loviturii depline a Statelor Unite pentru semiconductorul chinez.

Mai devreme, la 5 decembrie 2008, Wu Zhenzhou, președintele Shenzhen Chitron Electronics Co., Ltd., a fost arestat la Chicago de FBI sub acuzația de „încălcarea controalelor la export”. La 26 ianuarie 2011, instanța americană a condamnat definitiv Wu Zhenzhou la 8 ani de închisoare pentru „exportul ilegal de materiale de apărare din SUA în China” și a interzis, de asemenea, tranzacțiile de export ale Chitron în Statele Unite.

Din cazurile de mai sus, nu este dificil de descoperit că curățarea experților chinezi în ultimii ani este în domeniul biomedicinei, pe lângă industria semiconductorilor. Prin urmare, Fundația Americană pentru Tehnologia Informației și Inovare (ITIF) crede că biomedicina va deveni următoarea arenă pentru China și Statele Unite în spatele cipurilor de semiconductor.

Bloomberg a descris asta drept o „teroare roșie”. În această incredibilă „mișcare de purjare”, Wang Qing nu este prima, iar Zheng Songguo nu va fi ultima. „Știința fără frontiere” devine o glumă.